top image

 

Forenzika računara kompjuterska forenzika


Forenzika računara - kompjuterska forenzika je grana digitalne forenzike koja se odnosi na pronalaženje dokaza u kompjuterima i na drugim digitalnim medijima. Forenzika računara ima za cilj da prikupi, sačuva i prezentuje podatke koji su dobijeni sa medija za čuvanje podataka (Hard Disk, CD ROM, DVD ROM, Floppy Disk Drive, USB Driver…).


U svetu gde digitalni uređaji postaju sveprisutni, potreba za razotkrivanjem i analizom digitalnih tragova postaje sve važnija. Forenzika računara, takođe poznata kao kompjuterska forenzika, pruža metode i tehnike za prikupljanje, analizu i interpretaciju digitalnih podataka u svrhu istraživanja i rešavanja aktivnosti na računaru.


Da bi se videle aktivnosti na računaru vrši se pregled:


•    Radne memorije (engl. RAM)
•    Sistemskih registra (engl. System registry)
•    Skrivenih fajlova i datoteka (engl. Hidden Files)
•    Liste poslednjih dokumenata (engl. Recent documents list)


Za pregledanje on-line aktivnosti na računaru proveravaju se:


•    Kolačići (engl. Cookies)
•    Obeleživači (engl. Bookmarks)
•    Istorija (engl. History buffer)
•    Cache
•    Privremeni internet fajlovi (engl. Temporary Internet Files)


Računarska forenzika je ispitivanje i analiza računara upotrebom tehnika koje uključuju identifikaciju, konzerviranje, ekstrakciju, dokumentovanje i interpretaciju računarskih podataka u cilju utvrđivanja potencijalnih dokaza o počinjenom delu na računaru.

Forenzika računara kompjuterska forenzika


Spasavanje digitalnih dokaza sa računara


Spasavanje digitalnih dokaza je proces pronalaženja i prikupljanja podataka odnosno dokaza, koji se koristi u digitalnoj forenzici (engl. Ciber forensics).

Proces kompjuterske forenzike uključuje nekoliko koraka kako bi se obezbedili tačni i pouzdani rezultati:

Prikupljanje podataka: Digitalni forenzičari prikupljaju digitalne podatke sa različitih uređaja i izvora, kao što su hard diskovi, USB uređaji, mobilni telefoni i oblak.

Analiza podataka: Prikupljeni podaci se analiziraju kako bi se identifikovali relevantni tragovi. Ovo može uključivati traženje brisanih fajlova, vremenskih oznaka i veza između podataka.

Digitalni dokaz je informacija koja ima dokazujuću vrednost, a koja može biti skladištena ili prenesena u digitalnom obliku. Digitalni dokazi mogu biti skladišteni na tvrdom disku (engl. hard disk), kompakt-disku (engl. compact disk u sekundi), ili nekom drugom kompakt diskom.
U toku sudskog procesa ili krivičnih istraga, dešava se da digitalni dokazi budu obrisani od strane sajber kriminalaca, krakera ili nekih drugih osoba, dok je Sajber forenzičara posao da te digitalne dokaze spasu odnosno da ih čine dostupnim i relevantnim.

Forenzički stručnjaci detektivske agencije Seguridad za računare koriste posebne tehnike i alate kako bi izvukli podatke sa računara, analizirali ih i izveli zaključke koji mogu biti korišćeni za ličnu upotrebu ili saznanje ili kao dokaz u sudskim postupcima uz sudskog veštaka za IT.

Forenzika računara ili kompjuterska forenzika, igra ključnu ulogu u modernom svetu kako bi se razotkrili digitalni tragovi i obezbedili dokazi za lične istrage i sudske postupke. Kroz pažljivo prikupljanje, analizu i interpretaciju digitalnih podataka, digitalni forenzičari naše detektivske agencije pomažu da se razreše mnoge tajne i otkriju istine koje se kriju u svetu digitalne tehnologije.


Potrebno Vam je forenzika vraćanje obrisanih podataka sa računara – kontaktirajte nas


Ukoliko želite da povratite obrisane podatke sa računara putem digitalne forenzike kontaktirajte nas, garantujemo Vam apsolutnu diskretnost. Ako niste u prilici da dođete do naše firme u Beogradu, slobodno nas kontaktirajte i pošaljite nam Vaš računar putem kurirske službe POST-EXPRES ili nekom drugom kurirskom službom.


Forenziku računara, vraćanje i spasavanje podataka obavljamo u roku od 48 do 72 sata i računar Vam šaljemo nazad. Ukoliko Vam je potrebno vraćanje obrisanih podataka sa kompjutera za sve informacije kontaktirajte nas.

 


Besplatne i diskretne konsultacije
064 400 6095

 

Forenzika mobilnih telefona

Ukoliko ste slučajno ili namerno izbrisali podatke sa telefona, najsavremenijim metodama digitalne forenzike možemo spasiti i vratiti obrisane podatke i kontakte, fotografije, datoteke, SMS, Viber, WhatsApp chat poruke, Facebook, Email, GPS lokacije, itd.

Zaštita od zlonamernih elektronskih sredstava

Sa brzim razvojem digitalne tehnologije, zlonamerna elektronska sredstva postaju sve ozbiljnija pretnja za pojedince i organizacije. Zlonamerna elektronska sredstva uključuju različite oblike prevara, hakovanja i sajber napada koji se izvode putem elektronskih uređaja i mreža.

Sajber istražitelj - detektiv

Sajber istražitelj - detektiv je IT stručnjak i profesionalac koji je specijalizovan za istragu i sprečavanje sajber zločina. Naši detektivi koriste različite tehnike i alate za prikupljanje dokaza i pronalaženje sajber kriminalaca.

Istražujemo – Pronalazimo – Dokazujumo - 100% Diskretno

 

 

 

licencirana detektivska agencija

Detektivske usluge

 

Sumnjate u vernost partnera? Za Vas otkrivamo da li postoji preljuba. Detektivska Agencija Seguridad potpuno diskretno obavlja usluge za fizička lica, utvrđujemo sve potrebne činjenice.
provera vernosti partnera detektiv

 

Diskretni nadzor spada u naše usluge za fizička lica. Primenjuje se prema bračnim partnerima, deci, licima koja se kriju, koja su Vam načinila štetu, kao i prema mestu, objektu ili prostoru koje je predmet istrage.
diskretan nadzor lica detektiv

 

Vraćanje obrisanih podataka sa mobilnog telefona Android OS i iOS fotografija. Vraćanje snimaka, sms poruka, listing poziva, kontakata,  aplikacije Viber, WhatsApp, Messingera
forenzika mobilnih telefona

 

Jedini u Srbiji posedujemo program za otkrivanje i uklanjanje špijunskih softvera ugrađenih u mobilne telephone. Sumnjate da Vam se prisluškuje mobilni telefon?
otkrivanje spijunskih softvera

 

Otkrivanje skrivenih prislušnih uređaja, skrivenih bubica i mikrokamera u vašem stanu, kancelariji ili automobile. Sumnjate da Vas prisluškuju?
protiv prislusni pregled prostorija

 

Poligrafsko ispitivanje Detektivska Agencija Seguridad Beograd utvrđivanje istine kod porodičnih problema, krađa, sumnji na preljubu, za pravna lica poligrafsko testiranje zaposlenih i kandidata za posao.
poligraf testiranje beograd