top image


5 najboljih tv serija o privatnim detektivima


5 najboljih tv serija o privatnim detektivima

Ponekada imamo osećaj da nove serije izlaze “kao na traci”. Nije daleko od istine. Barem filmska industrija nikada ne spava. Sa ogromnim brojem serija koje su pred nama, mi ne znamo koje pre da se dočepamo.
Nema sumnje da je broj dobrih serija pozamašan, posebno kada su u pitanju detektivske serije. Isto tako nema sumnje da nove detektivske serije nisu ništa lošije od starih. Ipak, postoje serije o privatnim detektivima koje su evergreen, drugim rečima, serije kojima konkurencija ne može ništa.
Svi volimo da nam serija drži pažnju i ako ništa drugo, makar zabavi. Odlučili smo da odemo korak dalje od toga. Napravili smo listu od pet detektivskih serija koje smatramo da su najbolje. Kada su u pitanju detektivske serije najbolje je pred vama.
Napomena – Lista koja se nalazi pred vama nije rangirana od najboljeg ka najgorem. Od nečega ipak moramo početi, zar ne? Posle gledanja, sami možete napraviti rangiranje.


Avanture Šerloka Holmsa (The Adventures of Sherlock Holmes) 1984-1994


Avanture Šerloka Holmsa (The Adventures of Sherlock Holmes) 1984-1994


Mi bismo rekli da je ovo najbolja adaptacija pustolovina heroja ulice Bejker privatnog detektiva, a iz pera Artura Konana Dojla. Maestralni i neponovljivi Džeremi Bret, zajedno sa Dejvidom Burkom, za sve je one koji su odrastali devedesetih godina zauvek zacementirao to kako vidimo Holmsa, kako ga doživljavamo i kako za zamišljamo. Nema potrebe trošiti reči: ovo se jednostavno mora gledati.
Poznat po pažljivom posmatranju i logičkom zaključivanju, Šerlok Holms rešava slučajeve koji su za policiju preteški, za Holmsa predstavljaju priliku za zabavno mentalno razgibavanje. Što je misterija veća – detektiv je se radije prihvata. Uz uvek prisutnog hroničara njegovih istraživanja i nezamenljivog pomoćnika, doktora Votsona, Šerlok se upušta u  napetе avanturе , obojenih njegovim duhovitim, britkim opaskama i nadasve harizmatičnom ličnošću.


Seriju Avanture Šerloka Holmsa sa prevodom možete gledati ovde


Poaro (Poirot) 1989-2013

Poaro (Poirot) 1989-2013


Herkul Poaro, najpoznatiji detektiv iz pera najčuvenije spisateljice od svih spisateljica, Agate Kristi. Tačnije, stižemo do najpoznatije i najbolje adaptacije njenih knjiga, sa Dejvidom Sašetom u glavnoj ulozi, koji će zahvaljujući svojoj maestralnoj roli, slično kao i Bret sa Šerlokom, zauvek ostati ono kako zamišljamo malog belgijskog privatnog detektiva.
Poaro se pojavljuje već u prvom romanu Agate Kristi "Misterija u Stajlsu", objavljenom 1920. godine. Veoma neobičan, okrugle glave, uvoštenih brkova, izglancanih cipela, pomalo ekscentričan, često komičan, briljantnog uma rešava najzamršenije slučajeve širom planete, često u duetu sa Arturom Hejstingsom.


Seriju Poaro sa prevodom možete gledati na ovom linku


Моnk  2002–2009


Моnk  2002–2009


Serija prati Adrijana Monka, briljantnog bivšeg detektiva iz San Franciska, koji sada konsultuje policiju kao privatni konsultant koji se bori sa opsesivno-kompulzivnim poremećajem. Monk briljantni bivši detektiv (kojeg glumi Toni Šalhub) koji pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja je jedna od mojih omiljenih detektivskih serija i nije čak ni detektivska serija u najstrožem smislu te reči.
To je više studija karaktera ranjivosti i mentalnih bolesti postavljena u pozadini urednosti i socijalne anksioznosti. Ova serija nije samo jedna od najboljih televizijskih emisija o privatnim detektivima, već je i jedna od najvećih televizijskih emisija ikada napravljenih.


Seriju Monk sa prevodom možete gledati na ovom linku


Мagnum (Magnum, P.I.) 1980–1988


 Мagnum (Magnum, P.I.) 1980–1988


Magnum, P.I. je američka detektivska serija čiji je glavni junak Thomas Magnum (koga je tumačio Tom Selleck), privatni detektiv s prebivalištem na Havajima.
Glavni junak je bivši američki mornarički specijalac koji je nakon šestnaest godina službe i učestvovanja u vijetnamskom ratu napustio mornaricu kako bi za život zarađivao kao privatni detektiv. Magnuma je kao "stručnog savjetnika" angažovao je Robin Masters, tajanstveni autor popularnih kriminalističkih romana te mu omogućio da živi na raskošnom imanju Robin's Nest te koristi usluge svog engleskog batlera Jonathana Higginsa. Magnumu su pomoć pružali vijetnamski veterani Theodore "T.C." Calvin i Orville "Rick" Wright.


Slučajni partneri (Moonlighting) 1985–1989


Slučajni partneri (Moonlighting) 1985–1989


Serija Slučajni partneri prati zgode i nezgode privatnih detektiva Medi i Dejvida koji se stalno raspravljaju ali su ipak dobitna kombinacija za rešavanje slučajeva.
Medi Hejs (Sibil Šepard) je bivši model, a kada je računovođa prevari i ostavi bez dinara, ona rešida proda sve neuspešne poslove u svom vlasništvu, uključujući i detektivsku agenciju u kojoj radi prvatni detektiv Dejvid Edison (Brus Vilis) koji želi dazadrži svoj posao. On uspeva da ubedi Medi da postanu partneri i dazadrže detektivsku agenciju.


Seriju Slučajni partneri sa prevodom možete gledati na ovom linku


5 najboljih tv serija o privatnim detektivima - Blog Vesti

 

Sumnjate u vernost partnera? Za Vas otkrivamo da li postoji preljuba. Detektivska Agencija Seguridad potpuno diskretno obavlja usluge za fizička lica, utvrđujemo sve potrebne činjenice.
Diskretni nadzor spada u naše usluge za fizička lica. Primenjuje se prema bračnim partnerima, deci, licima koja se kriju, koja su Vam načinila štetu, kao i prema mestu, objektu ili prostoru koje je predmet istrage.
Poligrafsko ispitivanje Detektivska Agencija Seguridad Beograd utvrđivanje istine kod porodičnih problema, krađa, sumnji na preljubu, za pravna lica poligrafsko testiranje zaposlenih i kandidata za posao.
Da li su najmlađi članovi Vaše porodice izloženi riziku maloletničke delikvencije, riziku od ulaska u loše društvo, korišćenja nedozvoljenih supstanci, vrbovanja u sekte.
Promene ponašanja, promene društva i sumnjate da je Vaše dete ili neko u porodici član neke sekte, mi Vam možemo pomoći i otkriti da li je to istina. Informacija je moć Detektivska Agencija Seguridad Beograd.
Promena ponašanja i raspoloženja, sumnjate da se dete drogira i želite to da proverite ili ustanovite istinitost sumnji, obratite nam se. Imamo visoku reputaciju za obavljanje posla.
Ukoliko ste Vi izloženi pretnjama i ucenama ili neko od članova Vaše porodice i bližnjih, obratite nam se za savet i pomoć u rešavanju istih.  Detektivska Agencija Seguridad Beograd diskretne i profesionalne usluge.
O nekoj određenoj osobi, poslovnom saradniku, o konkurenciji, o mestima gde Vam se kreću deca i sa kim se druže, da li Vam partner ili supružnik zaista govori istinu.
Želite da budete sigurni sa kim ćete biti u braku? Detektivska Agencija Seguridad proverava istinitost podataka, eventualna kriminalna prošlost, sklonosti, eventualni poroci.
Provera finansijskog stanja fizičkih i pravnih lica bilo da je došlo do finansijskih problema i manjka sredstava ili dodatnih priliva novca. Provera vlasništva pokretne i nepokretne imovine.
Detektivska Agencija Seguridad otkrivanje prisluškivanja, Protivprislušni pregled poslovnog prostora, stana i auta, pronalaženje i uklanjanje skrivenih kamera i prisluškivača.
Usluge za pravna lica, provere fizičkih lica, lažnih bolovanja, istraga nelojalne konkurencije, provera podataka, imovine i solventnosti firme.
Zloupotrebe bolovanja spadaju u stavku Povrede radnih obaveza, provera lažnih bolovanja i provera zloupotrebe bolovanja zaposlenih  Detektivska Agencija Seguridad Beograd.
Da li postoji istorija problema sa zakonom? Ispitivanje boniteta i poslovanja poslovnih partnera. U kakvom se finansijskom stanju nalazi?  Detektivska Agencija Seguridad Beograd.
Kako biste otklonili prisutne i potencijalne pretnje i adekvatno odgovorili zahtevima tržišta, Detektivska Agencija Seguridad Beograd Vam nudi profesionalne usluge bezbednosnog konsaltinga.
Istražujemo prevare u osiguranju, fizičke povrede, povrede na radu, osiguranje vozila, podmetanje požara u poslovnim prostorijama, uništavanje sopstvene imovine usluge Detektivska Agencija Seguridad Beograd.
Usluge za pravna lica pribavljanje dokaza u predkrivičnom i krivičnom postupku, pribavljanje dokaza prilikom razvoda braka, imovinsko pravni odnosi Detektivska Agencija Seguridad Beograd.
Detektivska Agencija Seguridad Beograd provera biografskih podataka – CV, Provera referenci kandidata i diploma, bezbednosna provera prikupljanje i analiza podataka.
U cilju otkrivanja kao i prevencije mogućih prevara i pronevera od strane Vaših zaposlenih vršimo proveru bolovanja i sve suprotno ugovornim obavezama.
Usluge za pravna lica, lakše i teže povrede radnih obaveza i dužnosti, neblagovremen dolazak na posao.
Izloženost turbulentnom okruženju i porastu broja različitih kriminalnih aktivnosti na svim poljima neretko zahteva angažovanje privatnog detektiva u istraživanju problema uznemiravanja i anonimnih pretnjie.
Sve češće pitanje sa kojim se susreću kupci nekretnina tiče se pitanja legalnosti vlasništva pre same kupovine.
Pronalaženje lica koja se kriju izazov je za privatne detektive jer su različiti motivi zbog kojih se lica kriju.
Detektivska Agencija Seguridad pruža svojim klijentima mogućnost pronalaženja lica koja su korisniku usluge prouzrokovala štetu.
U vreme kada su informacije sve važniji resurs, a poslovanje i svakodnevni život se odvija online, zaštita podataka i sredstava za obradu podataka treba da obuhvati mere koje će pomoći otkrivanju zlonamernih elektronskih sredstava i nanošenja štete.
Istraživanje aktivnosti poslovanja drugih kompanija i poslovnih partnera predstavlja jedno od značajnijih pitanja kome se danas posvećuje pažnja.
Privatna detektivska agencija Seguridad pruža mogućnost otkrivanja prevara, unutrašnjih krađa i odavanja poslovnih tajni.
Privatna detektivska agencija Seguridad se može uključiti za potrebe nadzora i kontrole zaposlenih od strane pravnih lica kada postoji osnovana sumnja da zaposleni, članovi upravnog odbora ili poslovni partneri postupaju protivno Ugovoru o radu i Pravilniku kojim se bliže definišu uslovi poslovanja.
Provera pokretne i nepokretne imovine je sve češće tražena usluga kod detektivske agencije Seguridad.