top image


5 najboljih filmova o privatnim detektivima


5 najboljih filmova o privatnim detektivima

Mogli bismo reći da filmovi o privatnim detektivima doživljaju svoju renesansu. Kao što im i samo ime govori, filmovi i serije iz ovog žanra otkrivaju šta se zapravo dogodilo i ono najvažnije – ko je ubica. Ovi filmovi nude uzbudljive priče, kompleksne likove i karakterističan noir šarm koji čini žanr o privatnim detektivima tako zanimljivim.
Dobri detektivski filmovi i serije definitivno drže publiku u neizvesnosti do kraja, a iako je popis najboljih iz ove kategorije zaista dug, mi smo izdvojili 5 naslova najboljih filmova o privatnim detektivima.


Kineska četvrt (Chinatown) 1974


Kineska četvrt (Chinatown) 1974


Krajem tridesetih godina, u Los Anđelesu, privatnog detektiva Džejka unajmi gospođa Malvej, da otkrije da li se njen suprug Holis, lokalni bogataš i biznismen, viđa sa drugom ženom. Iznenada, pojavi se i druga žena koja se, takođe, predstavi kao navodna gospođa Malvej, preteći mu da ostavi slučaj. Usprkos pretnji, Džejk nastavlja da radi na slučaju, polako otkrivajući složenu igru u vezi sa licencom oko gradske vode, korupciju i preprodaju zemljišta, u šta je upleteno i jedno ubistvo...


Kiss Kiss, Bang Bang 2005


Kiss Kiss, Bang Bang 2005


Hari Lokart (Robert Dauni Džunior) je u suštini fin momak. Pored toga, on je i sitan lopov koji svakodnevno upada u probleme. Sve vreme želi da uradi pravu stvar u životu, ali mu to ne uspeva. Njegov lanac loše sreće prekida se u toku pljačke prodavnice igračaka. Bežeći od obezbeđenja nakon što se oglasio alarm, Hari upada na audiciju za detektivski film i producenti ga šalju na probno snimanje u Los Anđelesu.
Filmske trikove Hari uči od privatnog detektiva s nadimkom Gej Peri (Val Kilmer). On je prilično okrutan i nestrpljiv. Slučaj na kome rade iznenada se ukršta s misterioznim samoubistvom i Harijev neočekivani put u Los Anđeles postaje veoma opasan...Angel Heart (1987)


Angel Heart (1987)


Detektivski triler s elementima horora. Privatni detektiv preuzima slučaj traženja nestale osobe za tajanstvenog klijenta... Harry Angel (Mickey Rourke) sitan je privatni detektiv koji 1956. godine preuzima slučaj potrage za nestalim pevačem Johnnyjem Favoriteom. Njegov tajanstveni klijent je Loius Cyphre (Robert de Niro), koji za pevačem traga zbog starog duga. Harry počinje standardnu istragu i ulazi u trag ljudima koji su Johnnyja poznavali pre rata no svi oni tvrde kako ga od onda više nisu videli. Najčudnije je što jedan po jedan svedok s kojim Harry razgovara biva ubijen, a njega počinju proganjati neobične noćne more i priviđenja...


Dobri momci (The Nice Guys) 2016


Dobri momci (The Nice Guys) 2016


Radnja filma smještena je u Los Angeles 1977. Usresređena je na privatnog detektiva (R. Gosling) i opakog uterivača dugova (R. Crowe), koji se udružuju kako bi istražili nestanak mlade devojke (M. Qualley)...
Privatni detektiv Holland March (Ryan Gosling) i unajmljeni iznuđivač Jackson Healy (Russell Crowe) primorani su da rade zajedno kako bi rešili slučaj nestale devojke i njene povezanosti sa smrću porno zvezde. Tokom istrage otkrivaju šokantnu urotu koja seže do najviših krugova moći...


Ko je Heri Kramb? (Who's Harry Crumb?) 1989


Ko je Heri Kramb? (Who's Harry Crumb?) 1989


Za kraj, jedna komedija na temu privatnih detektiva. Heri pripada poslednjoj generaciji familije Kramb, poznatih i talentovanih detektiva. Nažalost, čini se da Heri nije poprimio gene svojih predaka, pa mora raditi u udaljenoj filijali slavne detektivske agencije. U samom sedištu, direktor Eliot kuje zao plan za koji mu treba nesposoban detektiv. Heri je, naravno, idealno rešenje. Uprkos svemu, Krambova istraga donosi rezultate. Doduše, nepovoljne za direktora Eliota...

5 najboljih filmova o privatnim detektivima - Blog Vesti

 

Sumnjate u vernost partnera? Za Vas otkrivamo da li postoji preljuba. Detektivska Agencija Seguridad potpuno diskretno obavlja usluge za fizička lica, utvrđujemo sve potrebne činjenice.
Diskretni nadzor spada u naše usluge za fizička lica. Primenjuje se prema bračnim partnerima, deci, licima koja se kriju, koja su Vam načinila štetu, kao i prema mestu, objektu ili prostoru koje je predmet istrage.
Iskusni detektivi agencije Seguridad Vam mogu pomoći. Pronalazimo i utvrđujemo adrese prebivališta i boravišta lica za koja ste po bilo kom osnovu zainteresovani da pronađete.
Poligrafsko ispitivanje Detektivska Agencija Seguridad Beograd utvrđivanje istine kod porodičnih problema, krađa, sumnji na preljubu, za pravna lica poligrafsko testiranje zaposlenih i kandidata za posao.
Da li su najmlađi članovi Vaše porodice izloženi riziku maloletničke delikvencije, riziku od ulaska u loše društvo, korišćenja nedozvoljenih supstanci, vrbovanja u sekte.
Promene ponašanja, promene društva i sumnjate da je Vaše dete ili neko u porodici član neke sekte, mi Vam možemo pomoći i otkriti da li je to istina. Informacija je moć Detektivska Agencija Seguridad Beograd.
Promena ponašanja i raspoloženja, sumnjate da se dete drogira i želite to da proverite ili ustanovite istinitost sumnji, obratite nam se. Imamo visoku reputaciju za obavljanje posla.
Ukoliko ste Vi izloženi pretnjama i ucenama ili neko od članova Vaše porodice i bližnjih, obratite nam se za savet i pomoć u rešavanju istih.  Detektivska Agencija Seguridad Beograd diskretne i profesionalne usluge.
O nekoj određenoj osobi, poslovnom saradniku, o konkurenciji, o mestima gde Vam se kreću deca i sa kim se druže, da li Vam partner ili supružnik zaista govori istinu.
Želite da budete sigurni sa kim ćete biti u braku? Detektivska Agencija Seguridad proverava istinitost podataka, eventualna kriminalna prošlost, sklonosti, eventualni poroci.
Provera finansijskog stanja fizičkih i pravnih lica bilo da je došlo do finansijskih problema i manjka sredstava ili dodatnih priliva novca. Provera vlasništva pokretne i nepokretne imovine.
Detektivska Agencija Seguridad otkrivanje prisluškivanja, Protivprislušni pregled poslovnog prostora, stana i auta, pronalaženje i uklanjanje skrivenih kamera i prisluškivača.
Usluge za pravna lica, provere fizičkih lica, lažnih bolovanja, istraga nelojalne konkurencije, provera podataka, imovine i solventnosti firme.
Zloupotrebe bolovanja spadaju u stavku Povrede radnih obaveza, provera lažnih bolovanja i provera zloupotrebe bolovanja zaposlenih  Detektivska Agencija Seguridad Beograd.
Da li postoji istorija problema sa zakonom? Ispitivanje boniteta i poslovanja poslovnih partnera. U kakvom se finansijskom stanju nalazi?  Detektivska Agencija Seguridad Beograd.
Kako biste otklonili prisutne i potencijalne pretnje i adekvatno odgovorili zahtevima tržišta, Detektivska Agencija Seguridad Beograd Vam nudi profesionalne usluge bezbednosnog konsaltinga.
Istražujemo prevare u osiguranju, fizičke povrede, povrede na radu, osiguranje vozila, podmetanje požara u poslovnim prostorijama, uništavanje sopstvene imovine usluge Detektivska Agencija Seguridad Beograd.
Usluge za pravna lica pribavljanje dokaza u predkrivičnom i krivičnom postupku, pribavljanje dokaza prilikom razvoda braka, imovinsko pravni odnosi Detektivska Agencija Seguridad Beograd.
Detektivska Agencija Seguridad Beograd provera biografskih podataka – CV, Provera referenci kandidata i diploma, bezbednosna provera prikupljanje i analiza podataka.
U cilju otkrivanja kao i prevencije mogućih prevara i pronevera od strane Vaših zaposlenih vršimo proveru bolovanja i sve suprotno ugovornim obavezama.
Usluge za pravna lica, lakše i teže povrede radnih obaveza i dužnosti, neblagovremen dolazak na posao.
Privatni detektivi pomažu tužiocima u pripremi slučajeva za sud, rade za privatne kompanije na prikupljanju podataka o zaposlenima ili prate rad onih koji se nalaze na osetljivim poslovnim pozicijama.
Prikupljanje i obrada informacija predstavlja najznačajniju oblast u kome privatni detektiv iskazuje svoje sposobnosti.
Izloženost turbulentnom okruženju i porastu broja različitih kriminalnih aktivnosti na svim poljima neretko zahteva angažovanje privatnog detektiva u istraživanju problema uznemiravanja i anonimnih pretnjie.
Sve češće pitanje sa kojim se susreću kupci nekretnina tiče se pitanja legalnosti vlasništva pre same kupovine.
Pronalaženje lica koja se kriju izazov je za privatne detektive jer su različiti motivi zbog kojih se lica kriju.
Detektivska Agencija Seguridad pruža svojim klijentima mogućnost pronalaženja lica koja su korisniku usluge prouzrokovala štetu.
U vreme kada su informacije sve važniji resurs, a poslovanje i svakodnevni život se odvija online, zaštita podataka i sredstava za obradu podataka treba da obuhvati mere koje će pomoći otkrivanju zlonamernih elektronskih sredstava i nanošenja štete.
Istraživanje aktivnosti poslovanja drugih kompanija i poslovnih partnera predstavlja jedno od značajnijih pitanja kome se danas posvećuje pažnja.
Privatna detektivska agencija Seguridad pruža mogućnost otkrivanja prevara, unutrašnjih krađa i odavanja poslovnih tajni.
Privatna detektivska agencija Seguridad se može uključiti za potrebe nadzora i kontrole zaposlenih od strane pravnih lica kada postoji osnovana sumnja da zaposleni, članovi upravnog odbora ili poslovni partneri postupaju protivno Ugovoru o radu i Pravilniku kojim se bliže definišu uslovi poslovanja.
Provera pokretne i nepokretne imovine je sve češće tražena usluga kod detektivske agencije Seguridad.
Postoji velika zabrinutost roditelja koja zahteva angažovanje privatne detektivske agencije u kontroli ponašanja dece kako bi se te sumnje otklonile - Detektivska Agencija Seguridad.
Ako Vam je potrebna adresa neke osobe koju dugo niste videli, ili jednostavno tražite adresu osobe koja se krije od Vas, nekoga ko vam duguje novac, starog prijatelja, rođaka ili nestalu osobu, Detektivska Agencija Seguridad pomaže.