top image

 

Istrage uhođenja i proganjanja


Ako verujete da Vas neko uhodi i prati naša detektivska agencija Seguridad pruža usluge istrage uhođenja i proganjanja, otkrivamo ko Vas prati i proganja. Uhođenje i progranjanje pre svega izvršava lice koje u toku određenog vremenskog perioda drugo lice stalno posmatra, prati ili preduzima druge radnje u cilju fizičkog približavanja tom licu. To podrazumeva radnje kao što su npr.:


•    Praćenje u cilju ostvarivanja kontakta (presretanje na ulici, posete na radnom mestu, sačekivanje ispred zgrade ili na poslu, kretanje na mestima gde zna da se žrva kreće, ostavljanje cveća, poklona ...),
•    Kontaktiranje putem sredstava komunikacije (preko mobilnog telefona – pozivanje i slanje sms poruka ili aplikacije za komunikaciju i slanje poruka, kao što su WhatsApp, Viber, Telegram, Signal ...),
•    Kontaktiranje putem društvenih mreža (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ili bilo koja druga mreža koja služi za upoznavanje i druženje),
•    Obraćanje preko trećeg lica (raspitivanje i kontaktiranje prijatelja, kolega, rodbine ...)


Proganjanje kod žrtve izaziva strah ili uznemirenost za njenu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba i predstavlja neželjeni kontakt zbog koga je žrtva primorana da menja životne navike. Na primer, kao posledica proganjanja kod žrtve se javlja strah i anksioznost, poremećaji sna i ishrane, neke odlučuju da promene mesto stanovanja, da promene broj telefona, da promene posao i sl.


Uhođenje je obrazac neželjenog, opsesivnog, a ponekad i pretećeg ponašanja usmerenog prema drugoj osobi. To može uključivati praćenje, uznemiravanje, stalno kontaktiranje žrtve, lično i onlajn. Uhođenje može prouzrokovati da se žrtva oseća uplašeno, uznemireno i nesigurno, i može da ometa njihov svakodnevni život i navike.


Ponašanje uhođenja može varirati od relativno bezopasnih radnji, kao što je stalno slanje e-pošte ili tekstualnih poruka, do ozbiljnijih ponašanja, kao što je stalno fizičko praćenje i pretnje.


Angažovanje detektivske agencije ako Vas neko uhodi i prati


Osećaj kao da Vas uhode i prate je veoma uznemirujući i može štetiti vašem mentalnom blagostanju. Čin uhođenja je usko povezan sa uznemiravanjem i zastrašivanjem. To može uključivati da počinilac prati žrtvu lično fizički ili na internetu putem društvenih mreža i prati svakodnevne aktivnosti.


O opasnosti proganjanja svedoči i činjenica da postoje slučajevi u kojima je žrtva posle proganjanja ubijena. Ako verujete da vas uhode obavestite policiju ili našu detektivsku agenciju. Za prijavu i sudski postupak uhođenja i proganjanja bit će vam biti potrebni dokazi da potkrepite svoju tvrdnju i tu vam mi možemo pomoći u prikupljanju dokaza.


Ako ste zabrinuti da vas neko posmatra, prati ili da Vam osoba pokazuje neželjenu pažnju, angažovanje naše detektivske agencije Vam može pomoći da se stane na kraj uhođenju.


Naše detektivske usluge i istraga vam mogu pomoći u prikupljanju dokaza koji su vam potrebni kako biste slučaj prijavili policiji ili tu osobu krivično gonili. Možemo da sprovedemo kontranadzor da bismo vam pomogli da utvrdimo da li vas u stvari uhode i da vam pružimo sudski prihvatljive dokaze ako jeste.


Vaš progonitelj može biti bivši partner, obožavalac, osoba koja se zaljubila u Vas ili čak neko koga ste ranije upoznali na internetu putem društvenih mreža. Ako znate ko je vaš progonitelj, proveravanje prošlosti te osobe takođe može biti od izuzetne važnosti za prikupljanje dokaza o prošlosti te osobe.


Strah od uhođenja može biti još veći kada ne poznajete osobu koja vas uhodi. Ako problem i dalje postoji ili ne možete da utvrdite ko vas proganja, kao što je čest slučaj kada je u pitanju sajber uhođenje, kontaktirajte našu detektivsku agenciju Seguridad za savet kako bismo mogli da Vam pomognemo.

Istrage uhođenja i proganjanja


Proganjanje i uhođenje je krivično delo


Proganjanje je krivično delo koje novo u krivičnom zakonodavstvu Srbije, a na snagu je stupilo 2017. godine, čl. 138a Krivičnog zakonika - Proganjanje.


Ovo krivično delo je usko povezano sa neovlašćenim praćenjem koje za cilj ima stupanje u fizičku blizinu žrtve. Počinilac krivičnog dela pokušava da stupi u fizički kontakt sa žrtvom bilo konkretno praćenjem ili približavanjem neposredno na ulici, sedanjem za susedni sto u kafiću ili restoranu, plansko pojavljivanje na mestima koja žrtva posećuje i sl. Sva nabrojana ponašanja počinilac krivičnog dela vrši protivno volji žrtve.


Treba napomenuti da da bi krivično delo bilo počinjeno, moraju postojati najmanje dva incidenta u kojima je osoba doživela strah, uzbunu ili uznemirenost.


Verujete da Vas neko prati i uhodi – kontaktirajte nas


Ako ste uplašeni i verujete da ste žrtva uhođenja i proganjanja kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o načinu na koji možemo da Vam pomognemo, Vaša sigurnost i bezbednost su naš imperativ. Naš primarni cilj je da obezbedimo dokaze koje ćemo Vam predstaviti, a koji ćete vi predati advokatu ili policiji kako bi progonitelja krivično gonili.


Pozovite nas ili najavite dolazak u našu detektivsku agenciju, da saznate kako Vam možemo pomoći da dobijete informacije i dokaze dokaze koji su Vam potrebni. Tim detektivske agencije Seguridad Beograd je sastavljen od bivših iskusnih pripadnika BIA, MUP-a Srbije, eksperata za IT i forenziku, poligrafskih ispitivača i stručnih saradnika koji imaju višedecenijsko iskustvo u istragama uhođenja i praćenja.

 


Besplatne i diskretne konsultacije
064 400 6095

 

Istrage internet nasilja i sajber maltretiranja

Nasilje na Internetu i sajber maltretiranje (cyberbullying) uključuje nasilje putem internet medija, digitalnih komunikacionih tehnologija kao što su društveni mediji, slanje poruka i e-pošte za uznemiravanje, zastrašivanje ili pretnju nekome.

Usluge kontranadzora i kontrapraćenja

Ako ste uplašeni i verujete da ste žrtva fizičkog ili tehničkog nadzora kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o načinu na koji možemo da Vam pomognemo, Vaša sigurnost i bezbednost su naš imperativ.

Istraga uznemiravanja i anonimnih pretnji

Ukoliko dobajate anonimne pretnje ili Vas neko uznemirava na bilo koji način putem telefona ili lično, kontaktirajte nas kako bi našli način da Vam pomognemo. Garantujemo Vam diskretnost i poverljivost.

Istražujemo – Pronalazimo – Dokazujumo - 100% Diskretno

 

licencirana detektivska agencija

Detektivske usluge

 

Sumnjate u vernost partnera? Za Vas otkrivamo da li postoji preljuba. Detektivska Agencija Seguridad potpuno diskretno obavlja usluge za fizička lica, utvrđujemo sve potrebne činjenice.
provera vernosti partnera detektiv

 

Diskretni nadzor spada u naše usluge za fizička lica. Primenjuje se prema bračnim partnerima, deci, licima koja se kriju, koja su Vam načinila štetu, kao i prema mestu, objektu ili prostoru koje je predmet istrage.
diskretan nadzor lica detektiv

 

Vraćanje obrisanih podataka sa mobilnog telefona Android OS i iOS fotografija. Vraćanje snimaka, sms poruka, listing poziva, kontakata,  aplikacije Viber, WhatsApp, Messingera
forenzika mobilnih telefona

 

Jedini u Srbiji posedujemo program za otkrivanje i uklanjanje špijunskih softvera ugrađenih u mobilne telephone. Sumnjate da Vam se prisluškuje mobilni telefon?
otkrivanje spijunskih softvera

 

Otkrivanje skrivenih prislušnih uređaja, skrivenih bubica i mikrokamera u vašem stanu, kancelariji ili automobile. Sumnjate da Vas prisluškuju?
protiv prislusni pregled prostorija

 

Poligrafsko ispitivanje Detektivska Agencija Seguridad Beograd utvrđivanje istine kod porodičnih problema, krađa, sumnji na preljubu, za pravna lica poligrafsko testiranje zaposlenih i kandidata za posao.
poligraf testiranje beograd