Provera vernosti partnera preljuba

Istrage internet nasilja i sajber maltretiranja


Istrage internet nasilja i sajber maltretiranja je sve traženija usluga koju pruža naša detektivska agencija. Obraćaju nam se za pomoć osobe koje su žrtve ovog savremenog oblika nasilja. Nasilje na internetu i sajber maltretiranje (cyberbullying) je veoma ozbiljan problem koji uključuje nasilje putem internet medija, digitalnih komunikacionih tehnologija kao što su društveni mediji, slanje poruka i e-pošte za uznemiravanje, zastrašivanje ili pretnju nekome.

Sajber maltretiranje može imati različite oblike, uključujući slanje, postavljanje ili deljenje negativnog, štetnog ili lažnog sadržaja o nekom drugom, širenje glasina ili laži na internetu, deljenje sramotnih fotografija ili video zapisa, lažno predstavljanje nekoga na mreži ili slanje pretećih poruka.


Posebno zabrinjava činjenica da sadržaj jednom objavljen na Internetu postaje relativno trajan. Upravo je to jedna od specifičnosti problema sajber maltretiranja, zajedno sa činjenicom da je internet nasilje oblik nasilja koji može biti kontinuiran, s obzirom na dostupnost interneta i digitalnih uređaja.


U 2022. godini u Republici Srbiji preko 4 miliona lica koriste internet, a u poslednja tri meseca koristili su internet više puta u toku dana. 81% internet populacije u Srbiji poseduje nalog na društvenim mrežama.

Tehnike koje koriste sajber nasilnici: negativne komentare (uvredljivi komentari, glasine ili neistine), pretnje, postavljanje i deljenje uvredljivog sadržaja, prozivanje, korišćenje fotografija i dokumenata za osvetu - na primer, objavljivanje ličnih podataka ili fotografija sa namerom da se ugrozi ili uništi privatnost žrtve.


Mogućnost da se na internetu, na društvenim mrežama i forumima, može na vrlo jednostavan način ostati anoniman dovodi do veće opasnosti i ostavlja vrlo malo mogućnosti za sankcionisanje internet nasilnika. S obzirom da su današnje generacije sve veštije i snalažljivije sa tehnologijom, internet nasilje je vrlo teško zaustaviti. U suštini, internet nasilje je okrutniji i teži način zlostavljanja u odnosu na nasilje i zlostavljanje u stvarnom svetu.

Istrage internet nasilja i sajber maltretiranja detektiv

„Ukoliko ste Vi ili član vaše porodice žrtva internet nasilja i sajber maltretiranja možemo vam pomoći da se to zaustavi“

Diskretno

Besplatne konsultacije!

“Licencirani privatni detektivi Seguridad Beograd“

Istrage internet nasilja i sajber maltretiranja - Posledice


Kada govorimo o psihičkim posledicama, možemo izdvojiti nekoliko dominantnih posledica koje su česte kod osoba koje doživljavaju internet nasilje i maltretiranje. Najčešće posledice internet nasilja su stres, depresija i anksioznost, kao i nizak nivo sampouzdanja i najgori oblik, suicidne misli.

Stres - Danas je internet maltretiranje jedan od najvećih izvora stresa i za decu i odrasle. Deca često pokušavaju da sakriju takve događaje od porodice i prijatelja, međutim, primećuju se promene u ponašanju koje ukazuju na problem. Takve promene uključuju promene u društvenom ponašanju, kao što su iznenadno izbegavanje prijatelja i društvenih događaja, zatim probleme sa koncentracijom, slabije ocene u školi, gubitak interesovanja, pa sve do ekstremnih oblika kao što su korišćenje psihoaktivnih supstanci i alkohola, ispoljavanje tamnih misli i samoubilačke želje.


Depresija i anksioznost - Žrtve nasilja putem interneta mogu osećati teskobu, depresiju i druga stanja povezana sa stresom. Dodatni stres redovnog suočavanja sa internet nasiljem može povećati osjećaj zabrinutosti i izolacije, kao i gubitak osećaja sreće i zadovoljstva.


Nisko samopouzdanje - Internet nasilje može da uništi samopouzdanje, pogotovo jer se često dešava da se internet nasilje ili nasilnik fokusira na ono zbog čega se žrtve osećaju najranjivijim. I onda kada to nije slučaj, sajber maltretiranje može da negativno utiče na samopouzdanje. Počinje se javljati osećaj nezadovoljstva vlastitog bića, što na kraju rezultira sumnjom u svoju vrednost.

Suicidne misli - Jedna od najgorih nuspojava internet nasilja i maltretiranja, nažalost,jeste pojava suicidnih misli. Osobe koja trpe neprestano zlostavljanje putem tekstualnih poruka, direktnih poruka, društvenih medija ili aplikacija često se počnu osećati beznadežno i da je jedini način za ublažavanje boli i prestanak toga prekinuti svoj život.

Pomoć detektivske agencije kod internet nasilja


Iako u Srbiji postoji zakon koji na neki način reguliše slučajeve internet nasilja i maltretiranja, i dalje smo svedoci svakodnevnog internet nasilja kako nad punoletnim, tako i nad maloletnim licima.

U zavisnosti o kojem obliku internet nasilja je reč, slučaj se može prijaviti direktno policiji. Ali, pre prijave nadležnim službama policiji ili tužilaštvu, potrebno je da prikupite podatke, dokaze koji ukazuju na internet maltretiranje i nasilje. Prikupljanje podataka podrazumeva fotografisanje ili slikanje ekrana sa ovim materijalom (screenshot), slikanje ekrana profila i kopiranje link profila nasilnika, link ka web stranicama gde su objave i sl., i to je kasnije dokaz u postupku.

Detektivska agencija Seguridad vam može pomoći kada su u pitanju istrage internet nasilja i sajber maltretiranja. Prikupljamo i dokumentujemo sve dokaze o internet nasilju i maltretiranju. Ukoliko identitet internet nasilnika nije poznat, krije se iza lažnog profila, naša detektivska agencija će u tom slučaju pomoći tako što će otkriti pravi identitet osobe koja vrši internet nasilje.


U slučajevima istrage internet nasilja i sajber maltretiranja sarađujemo i sa policijom, odeljenjem MUP-a za VTK i Višim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal u Beogradu kako bi zasutavili internet maltretiranje pronalaženjem i procesuiranjem osobe ili osoba koje vrše digitalno nasilje.

Važno: Nikada ne treba odgovarati i uzvraćati na uznemiravanje, pretnje, ucene…jer se taj sadržaj može iskoristiti protiv Vas.

Istrage internet nasilja i sajber maltretiranja


Uz našu podršku sajber maltretiranje neće proći neotkriveno. Detektivska agencija pruža stručnu pomoć u istrazi internet nasilja i zlostavljanja. Istražujemo, otkrivamo i zaustavljamo online pretnje.

Ukoliko ste žrtva internet nasilja – kontaktirajte nas za pomoć ili savet


Ukoliko vi ili neko iz vaše okoline trpi internet nasilje i sajber maltretiranje kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o tome na koji način možemo da Vam pomognemo da se reši problem. Garantujemo apsolutnu poverljivost i diskretnost.

Pozovite nas ili zakažite sastanak sa licenciranim privatnim detektivom ili nekim od IT stručnjaka naše detektivske agencije. Saznajte kako Vam možemo pomoći da dobijete informacije i dokaze koji su Vam potrebni u vezi internet nasilja. Tim detektivske agencije Seguridad Beograd je sastavljen od bivših iskusnih pripadnika BIA, MUP-a Srbije, eksperata za IT i forenziku i stručnih saradnika koji imaju veliko iskustvo kada su u pitanju istrage internet nasilja i sajber maltretiranja.

PRIVATNI DETEKTIV BLOG

Kako detektivska agencija vodi istrage

Detektivske agencije igraju ključnu ulogu u otkrivanju istine pružajući klijentima relevantne informacije koje ih interesuju. Detektivske agencije čine privatni detektivi i stručnjaci koji koriste raznovrsne metode i tehnike kako bi sproveli istrage i prikupili relevantne informacije za svoje klijente.

MUP
UDS logo
ISO 2024
Company Wall sert

Besplatne konsultacije!

Usluge na teritoriji cele Srbije

Dostupni smo za kontakt 24/7

O nama

Detektivska agencija Seguridad d.o.o. Beograd je prva srpska detektivska agencija koja je ispunila najviše ISO standarde za obavljanje detektivske delatnosti u Republici Srbiji. Privatni detektivi licencirani od MUP-a Srbije.


DMCA Protected

©2024 Seguridad Beograd. Sva prava zadržana.

Scroll to Top