top image

 

Istrage internet prevara


Istrage internet prevara su sve češće tražena usluga naše detektivske agencije. Prevaranti i sajber kriminalci na internetu koriste nepoštene tehnike kako bi nezakonito zaradili novac dok nanose gubitak drugoj strani. Prevara na internetu se dešava kada prevarant lažno predstavlja na internetu. Internet je prevarantima pružio more mogućnosti da prevare ljude.


Nažalost, mnoge bezbednosne i preventivne mere ne sprečavaju najveštije kriminalce da počine prevaru putem interneta. Internet prevare obično uključuju izmišljene ličnosti i ukradene identitete, koje kontrolišu pojedinci ili kriminalne organizacije u više zemalja.


Vrste prevare na internetu


Najčešći tipovi onlajn prevare na internetu uključuju:


Prevare vladinih agencija - kada prevaranti šalju mejlove zvaničnog izgleda, ostavljajući utisak da su iz vladinog odeljenja i da imaju ovlašćenja, tražeći novac za uplatu na račun ili lične podatke.


Prevara kod upoznavanje na internetu - ovi prevaranti kreiraju lažne profile na sajtovima za upoznavanje i druženje sa namerom da vas ubede da predate svoje lične podatke, a često i podatke o bankovnim računima. Ovo se takođe može desiti putem društvenih mreža kao što su Facebook, Instagram ili LinkedIn.


Investicione prevare - mogu imati različite oblike, ali generalno uključuju lažne mogućnosti investiranja koje obećavaju velike finansijske dobitke za kratko vreme, ali upravo rezultuju gubitkom novca žrtve.


Bankovne prevare - kada prevaranti šalju službene mejlove ili čak tekstualne poruke koje ostavljaju utisak da su iz vaše banke. Oni mogu zatražiti lične podatke, reći da je vaš nalog kompromitovan i sl.


Prevare sa kriptovalutama - mnoge lažne kompanije obećavaju velike prihode od ulaganja ili trgovanja kriptovalutama. Ove prevare često zahtevaju da šaljete uplate u kriptovalutama koje je teško pratiti kao što su Bitcoin ili Ethereum, a ustvari se desi da nikada ne vratite svoj elektronski novac ili obećanu dobit.


Prevare sa radom od kuće - ovi prevaranti kreiraju lažne oglase za posao da ukradu vaše lične podatke ili novac. Ove prevare čine da izgleda kao da vam se nudi posao na kome ćete moći lako da zaradite novac radeći u potpunosti od kuće.


Prevara kod onlajn kupovine - ovi prevaranti lažno predstavljaju artikle na društvenim mrežama ili web portalima za online trgovinu ili ne isporučuju artikle nakon što kupci plate.


Ovo su samo neki od primera internet prevara koje su najzastupljenije.

Istrage internet prevara


Detektivska agencija može pomoći kod internet prevare


Tim detektivske agencije Seguridad za istraživanje prevara na internetu koristi sofisticirane tehnike da pronađe prevaranta ili prevarante koji se kriju iza tastature. Imamo dugogodišnje iskustvo u skupljanju dokaza internet prevare i pronalaženju onlajn prevaranta, njihovoj identifikaciji kako bi bili procesuirani.


Naša detektivska agencija koristi najnoviju tehnologiju,napredne istraživačke tehnike, sajber alate i softvere za dubinske pretrage interneta, kako bismo se uhvatili u koštac sa sajber kriminalom i onlajn prevarama. Pratimo nove trendove kompjuterskog kriminala i koristimo najsavremeniju tehnologiju i inovativne metode za istraživanje i analizu internet prevara.


Ako ste žrtva internet prevare – kontaktirajte nas


Ukoliko ste žrtva internet prevare, izgubili ste novac, kontaktirajte nas kako bi Vam pomogli u skupljanju dokaza i i kako bi identifikovali lice koje stoji iza prevare. Sarađujemo i sa policijom, odeljenjem MUP-a za VTK i Višim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal u Beogradu, kao i Interpol i Europol – Centar za sajber kriminal, trudimo se da lica koja su izvršila prevaru budu krivično gonjena, bez obzira bili naši državljani ili ne.


Pozovite nas ili zakažite sastanak sa licenciranim privatnim detektivom ili nekim od sajber stručnjaka naše detektivske agencije, da saznate kako Vam možemo pomoći da dobijete informacije i dokaze koji su Vam potrebni. Tim detektivske agencije Seguridad Beograd je sastavljen od bivših iskusnih pripadnika BIA, MUP-a Srbije, eksperata za IT i forenziku i stručnih saradnika koji imaju veliko iskustvo u istragama internet prevara.

 


Besplatne i diskretne konsultacije
064 400 6095

 

Istrage prevara na sajtovima za upoznavanje

Kriminalci i prevaranti sve više koriste veb-sajtove za upoznavanje i druženje da počine prevare. Naše istrage i provere ko stoji iza profila, sa druge strane ekrana, mogu Vam pomoći da izbegnete da postanete plen najsuptilnijih prevara na portalima za upoznavanje i druženje.

Istraga investicionih prevara

Istraga investicionih prevara se sprovode u ime investitora, osoba koji se brinu da su njihova finansijska sredstva u opasnosti u okviru nelegalne ili nelegitimne ponude za zaradu, kao i za žrtve koje su prevarene putem lažnih investicionih šema.

Sajber istražitelj – detektiv

Sajber istražitelj - detektiv je IT stručnjak i profesionalac koji je specijalizovan za istragu i sprečavanje sajber zločina. Naši detektivi koriste različite tehnike i alate za zaštitu, prikupljanje dokaza i pronalaženje sajber kriminalaca.

Istražujemo – Pronalazimo – Dokazujumo - 100% Diskretno

 

licencirana detektivska agencija

Detektivske usluge

 

Sumnjate u vernost partnera? Za Vas otkrivamo da li postoji preljuba. Detektivska Agencija Seguridad potpuno diskretno obavlja usluge za fizička lica, utvrđujemo sve potrebne činjenice.
provera vernosti partnera detektiv

 

Diskretni nadzor spada u naše usluge za fizička lica. Primenjuje se prema bračnim partnerima, deci, licima koja se kriju, koja su Vam načinila štetu, kao i prema mestu, objektu ili prostoru koje je predmet istrage.
diskretan nadzor lica detektiv

 

Vraćanje obrisanih podataka sa mobilnog telefona Android OS i iOS fotografija. Vraćanje snimaka, sms poruka, listing poziva, kontakata,  aplikacije Viber, WhatsApp, Messingera
forenzika mobilnih telefona

 

Jedini u Srbiji posedujemo program za otkrivanje i uklanjanje špijunskih softvera ugrađenih u mobilne telephone. Sumnjate da Vam se prisluškuje mobilni telefon?
otkrivanje spijunskih softvera

 

Otkrivanje skrivenih prislušnih uređaja, skrivenih bubica i mikrokamera u vašem stanu, kancelariji ili automobile. Sumnjate da Vas prisluškuju?
protiv prislusni pregled prostorija

 

Poligrafsko ispitivanje Detektivska Agencija Seguridad Beograd utvrđivanje istine kod porodičnih problema, krađa, sumnji na preljubu, za pravna lica poligrafsko testiranje zaposlenih i kandidata za posao.
poligraf testiranje beograd