top image

 

Istraga investicionih prevara


Istraga investicionih prevara se sprovode u ime investitora, osoba koji se brinu da su njihova finansijska sredstva u opasnosti u okviru nelegalne ili nelegitimne ponude za zaradu. Takođe istrage sprovodimo za žrtve koje su prevarene putem lažnih investicionih šema. Naša detektivska agencija je iskusna i veoma uspešna u sprovođenju istraga investicionih prevara u vaše ime.


Finansijska, berzanska i investiciona prevara su prakse u kojima prevaranti ubeđuju investitore da kupuju i prodaju akcije, investicione obveznice ili akcije, ili sklapaju ugovore o ulaganju na berzi na osnovu lažnih informacija koje imaju za cilj da ih dovedu u zabludu. Ključna karakteristika lažnih investicija je da obećavaju veliki finansijski dobitak uz mali rizik.


Finansijski prevaranti kontaktiraju svoje potencijalne klijente putem e-pošte i telefonskih poziva u ime nepoznatih kompanija i neregistrovanih brokera, kao i putem oglasa na internetu, ili ponekad čak koriste sajtove za upoznavanje kao kanal, sugerišući da možete postati investitor u novu kompaniju, tehnologiju ili kriptovalutu, digitalnu valutu. Oni sprečavaju svoje „mete“ da istraže tu primamnjivu ponudu tako što vrše vremenski pritisak i podstiču ih da deluju brzo pre nego što prestane ta mogućnost za investiciju i zaradu. Ovde je cilj da se prikrije i spreči odgovarajuća pretraga informacija o samoj firmi i tom investiranju pre nego što se novacuplati.


Naše istrage o investicionim prevarama obično uključuju:


Istraživanje prevare: U ovoj fazi istrage potvrđujemo da postoje dokazi o investicionoj prevari. Dokumentuju se način na koji je šema izvedena i gubici koji su nastali. Na kraju se identifikuju odgovorne strane.


Sveobuhvatna istraga: U ovoj fazi istražuje se istorija odgovornih strana. lica i njihovih matičnih kompanija. Tražimo njihovu kriminalnu i poslovnu istoriju, njihove akreditive i sve druge relevantne činjenice.Otkrivamo gde se nalaze imovina i računi kompanije radi obeštećenja našeg klijenta u situaciji nakon presude.


Saradnja sa institucijama: Ako počinilac investicione prevare odbije da vrati sredstva našeg klijenta, predmet predajemo Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije i posebnom Višem tužilaštvu za visokotehnološki kriminal Republike Srbije.

Istraga investicionih prevara


Pomoć detektivske agencije kod investicionih prevara


Kada preuzme slučaj, tim naše detektivske agencije ispituje i dokumentuje svaku relevantnu činjenicu lažne šeme i finansijske prevare. Otkrivamo ko su odgovorne strane, odnosno osobe, a zatim potvrđujemo njihovu umešanost na različite načine i dokumentujemo ukupne finansijske gubitke nastale prevarom.


Zvanični nalazi ove istrage su od vitalnog značaja kada je reč o pregovorima o povratu sredstava našeg klijenta iz prevarantske šeme. Kada se počinioci prevare suoče sa konkretnim dokazima o njihoj prevari i odgovornosti, velika većina će vratiti sredstva radije nego da se suoči sa alternativama koje mogu uključivati krivično gonjenje. Istrage investicionih prevara, prikupljanje dokaza i otkrivanje stvarnih počinilaca igraju ključnu ulogu u povraćaju novca klijenata.


U slučaju da prevaranti ne vrate novčana sredstva, naše istrage investicionih prevara postaju ključna komponenta za krivično gonjenje ili građanske parnice. Ona postavlja direktan put koji detaljno opisuje kako je prevara sprovedena i potkrepljena je prikupljenim dokazima naših licenciranih privatnih detektiva.


Ako ste žrtva ste investicione prevare – kontaktirajte nas


Ako ste trenutno uložili novac i investirali u neki posao i sumnjate da je to legitimna investiciona kompanija ili ako ste već uložili i izgubili novac tako da ste prevareni kontaktirajte našu detektivsku agencuju kako bi razgovarali i kako bi Vam pomogli.


Sarađujemo sa policijom, odeljenjem MUP-a za VTK i Višim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal u Beogradu  i trudimo se da odgovorni prevaranti budu krivično gonjeni u ime naših klijenata i drugih žrtava prevara u vezi sa investicijama. Pre nego što počne saradnja naše detektivske agencije sa nadležnim državnim institucijama, moraju postojati ubedljivi dokazi da način na koji prevara izvršena spada u njihovu nadležnost i ima mogućnost da se podigne optužnica protiv odgovornih prevaranata.


Pozovite nas ili zakažite sastanak, da saznate kako Vam možemo pomoći da pronađete dokaze koji su Vam potrebni. Tim detektivske agencije Seguridad Beograd je sastavljen od bivših iskusnih pripadnika BIA, MUP-a Srbije, eksperata za IT i forenziku, poligrafskih ispitivača i stručnih saradnika koji imaju višedecenijsko iskustvo u istragama investicionih prevara.

 


Besplatne i diskretne konsultacije
064 400 6095

 

Istrage prevara na sajtovima za upoznavanje

Kriminalci i prevaranti sve više koriste veb-sajtove za upoznavanje i druženje da počine prevare. Naše istrage i provere ko stoji iza profila, sa druge strane ekrana, mogu Vam pomoći da izbegnete da postanete plen najsuptilnijih prevara na portalima za upoznavanje i druženje.

Istraga finansijskih prevara starijih osoba

Finansijska prevara i eksploatacija starijih osoba označava nezakonito korišćenje, kontrolu ili uskraćivanje imovine, prihoda, resursa starije osobe ili ugrožene odrasle osobe od strane člana porodice, negovatelja, prijatelja ili stranca, firme i sl.

Istrage internet prevara

Prevaranti i sajber kriminalci na internetu koriste nepoštene tehnike kako bi nezakonito zaradili novac dok nanose gubitak drugoj strani.  Ukoliko ste žrtva internet prevare kontaktirajte nas kako bi Vam pomogli u skupljanju dokaza.

Istražujemo – Pronalazimo – Dokazujumo - 100% Diskretno

 

licencirana detektivska agencija

Detektivske usluge

 

Sumnjate u vernost partnera? Za Vas otkrivamo da li postoji preljuba. Detektivska Agencija Seguridad potpuno diskretno obavlja usluge za fizička lica, utvrđujemo sve potrebne činjenice.
provera vernosti partnera detektiv

 

Diskretni nadzor spada u naše usluge za fizička lica. Primenjuje se prema bračnim partnerima, deci, licima koja se kriju, koja su Vam načinila štetu, kao i prema mestu, objektu ili prostoru koje je predmet istrage.
diskretan nadzor lica detektiv

 

Vraćanje obrisanih podataka sa mobilnog telefona Android OS i iOS fotografija. Vraćanje snimaka, sms poruka, listing poziva, kontakata,  aplikacije Viber, WhatsApp, Messingera
forenzika mobilnih telefona

 

Jedini u Srbiji posedujemo program za otkrivanje i uklanjanje špijunskih softvera ugrađenih u mobilne telephone. Sumnjate da Vam se prisluškuje mobilni telefon?
otkrivanje spijunskih softvera

 

Otkrivanje skrivenih prislušnih uređaja, skrivenih bubica i mikrokamera u vašem stanu, kancelariji ili automobile. Sumnjate da Vas prisluškuju?
protiv prislusni pregled prostorija

 

Poligrafsko ispitivanje Detektivska Agencija Seguridad Beograd utvrđivanje istine kod porodičnih problema, krađa, sumnji na preljubu, za pravna lica poligrafsko testiranje zaposlenih i kandidata za posao.
poligraf testiranje beograd