top image

 

Istraga internet - sajber maltretiranja dece


Internet - sajber maltretiranje dece je upotreba elektronske tehnologije za uznemiravanje, pretnju, sramotu ili ismijavanje druge osobe, deteta. Uređaji i oprema koji se koriste za sajber maltretiranje uključuju mobilne telefone, računare i tablete, kao i alate uključujući sajtove društvenih medija kao što su Facebook, Instagram, TikTok, Twiter..., tekstualne poruke, sobe za ćaskanje i veb lokacije. U današnjem digitalnom dobu, gde su tinejdžeri sve više povezani na mreži, rasprostranjenost maltretiranja dece putem interneta postala je zabrinjavajuće pitanje.


Sajber maltretiranje se obično dešava među decom i mladim ljudima, ali ako je odrasla osoba uključena, to može zadovoljiti definiciju sajber uznemiravanja ili sajber-uhođenja, zločina koji može imati pravne posledice i može dovesti do zatvora. Sajber uznemiravanje odraslih ili sajber uhođenje NIKAD se ne naziva sajber maltretiranjem.


Prema definicijama, sajber maltretiranje može biti ograničeno na objavljivanje glasina ili tračeva o nekoj osobi na internetu što izaziva mržnju drugih ljudi, ili može ići do lične identifikacije žrtava objavljivanjem lažnog ili pravog materijala koji ih ozbiljno kleveta i ponižava.


Internet maltretiranje dece je postalo sve češće, sa povećanom upotrebom komunikacione tehnologije, posebno među tinejdžerima. Pošto deca nerado prijavljuju da su maltretirana roditeljima ili školskom osoblju, ne postoji način da se zaista zna koliko ih je pogođeno. Ali nedavne studije su otkrile da je 1 od 4 tinejdžera bio žrtva sajber maltretiranja, a 1 od 6 je priznao da je maltretirao nekog drugog.


Studije pokazuju da je veća verovatnoća da će deca koja su zlostavljana putem interneta:


•    Pobeći iz škole
•    Iskusite lično maltretiranje
•    Koristite alkohol i droge
•    Dobijte loše ocene
•    Imati manje samopoštovanje
•    Imati više zdravstvenih problema
•    Povući se od članova porodice, prijatelja i aktivnosti
•    Imati promene u raspoloženju, ponašanju, snu ili apetitu


Sajber maltretiranje dece na internetu - istraga


Ako vidite bilo koji od ovih znakova i sumnjate da je vaše dete žrtva sajber maltretiranja, pokušajte da razgovarate sa njim. Dajte do znanja svom detetu da nije njegova krivica i razgovarajte o iskustvima nasilja koje ste imali u detinjstvu i koja bi mogla pomoći vašem detetu da se oseća manje usamljeno i da ima podršku. Napravite plan koji će vašem detetu odgovarati šta treba da uradi u vezi sa maltretiranjem. Bilo da se radi o obaveštavanju direktora škole ili razgovoru sa roditeljima nasilnika, zadržite sve preteće poruke, slike i tekstove jer se oni mogu koristiti kao dokaz maltretiranja.


Ako je vaše dete žrtva sajber maltretiranja ili uznemiravanja na internetu, preduzmite mere protiv uznemiravača i kontaktirajte našu detektivsku agenciju. Mi Vam možemo pomoći da:


•    Identifikuje nasilnika, ukoliko ne znate o kome se radi,
•    Pribavite dokaze koji dokazuju da je došlo do maltretiranja, uznemiravanja ili drugog neprikladnog ponašanja na internetu,
•    Prijavite nezakonite radnje nadležnima MUP-u i tužilaštvu.

Istraga internet sajber maltretiranja dece


Šta je maltretiranje tinejdžera putem interneta?


Maltretiranje tinejdžera putem interneta odnosi se na upotrebu digitalnih komunikacionih alata, kao što su društveni mediji, slanje poruka, viber grupe ili onlajn forumi za uznemiravanje, zastrašivanje ili nanošenje štete drugima. Može imati različite oblike, uključujući:


•    Uznemiravanje putem uvredljivih poruka ili komentara,
•    Širenje glasina, lažnih informacija ili sramotnog sadržaja,
•    Lažno predstavljanje ili hakovanje naloga društvenih medija,
•    Pretnje i ucene.


Kako detektivska agencija može pomoći kod maltretiranja dece


Internet maltretiranje, poznato i kao cyberbullying, predstavlja ozbiljnu pretnju za decu i tinejdžere u današnjem digitalnom dobu. Detektivske agencije mogu igrati ključnu ulogu u identifikaciji, praćenju i zaustavljanju ovih zlostavljanja na internetu kako bi zaštitile decu i mlade.


Maltretiranje tinejdžera putem interneta je sve veća briga, ali uz svest, obrazovanje i podršku možemo raditi na sprečavanju i rešavanju ovog problema. Negovanjem bezbednog i poštovanja onlajn okruženja, možemo pomoći da zaštitimo naše tinejdžere od štetnih efekata maltretiranja putem interneta. Zapamtite, rana intervencija i otvorena komunikacija su ključni za borbu protiv maltretiranja tinejdžera putem interneta.


Kod sajber – internet maltretiranja dece detektivska agencija može pomoći tako što će se izvršiti istragu:


1. Identifikacije sobe ili osoba
Detektivska agencija može pomoći u identifikaciji osobe ili osoba koje vrše internet maltretiranje. Koristeći svoje veštine istraživanja, detektivi mogu pratiti digitalne tragove i identifikovati počinioca.


2. Sakupljanje dokaza
Sakupljanje dokaza ključno je za proces prijave cyberbullyinga. Privatni detektivi mogu pomoći u prikupljanju dokaza o maltretiranju, uključujući screenshotove, poruke i druge relevantne informacije.


3. Saradnja sa policijom i pravosuđem
Detektivska agencija može sarađivati sa policijom pravosudnim organima kako bi obezbedila da počinioci budu procesuirani. Ovo može uključivati pružanje potrebnih informacija i svedočenja.


4. Praćenje aktivnosti
Detektivska agencija može nastaviti sa praćenjem aktivnosti počinioca nakon identifikacije. Ovo je važno kako bi se sprečilo dalje maltretiranje i osigurala sigurnost deteta.


Vaše dete je žrtva maltretiranja – kontaktirajte nas


Ukoliko je vaše dete žrtva internet nasilja i sajber malteretiranja kontaktirajte nas kako bi razgovarali o tome na koji način možemo da Vam pomognemo da se reši problem, garantujemo apsolutnu poverljivost i diskertnost.


Pozovite nas ili zakažite sastanak sa licenciranim privatnim detektivom ili nekim od IT i sajber stručnjaka naše detektivske agencije, da saznate kako Vam možemo pomoći da dobijete informacije i dokaze koji su Vam potrebni u vezi internet nasilja nad vašim detetom. Tim detektivske agencije Seguridad Beograd je sastavljen od bivših iskusnih pripadnika BIA, MUP-a Srbije, eksperata za IT i forenziku i stručnih saradnika koji imaju veliko iskustvo u istragama kod internet nasilja i sajber maltretiranja dece.

 


Besplatne i diskretne konsultacije
064 400 6095

 

Istrage ucenjivanja na internetu

Ucena na internetu je kada pojedinac ili pojedinci prete da će podeliti neke informacije o drugoj osobi sa njenim prijateljima, porodicom ili ih izložiti javnosti putem interneta ukoliko se ne ispuni zahtev, obično finansijski.

Istrage internet nasilja i sajber maltretiranja

Nasilje na Internetu i sajber maltretiranje (cyberbullying) uključuje nasilje putem internet medija, digitalnih komunikacionih tehnologija kao što su društveni mediji, slanje poruka i e-pošte za uznemiravanje, zastrašivanje ili pretnju nekome.

Istraga uznemiravanja na internetu

Sajber uznemiravanje i maltretiranje, je upotreba digitalnih tehnologija, kao što su društveni mediji, aplikacije za razmenu poruka i e-pošta, za uznemiravanje, zastrašivanje ili nanošenje štete nekome.v

Istražujemo – Pronalazimo – Dokazujumo - 100% Diskretno

 

 

 

licencirana detektivska agencija

Detektivske usluge

 

Sumnjate u vernost partnera? Za Vas otkrivamo da li postoji preljuba. Detektivska Agencija Seguridad potpuno diskretno obavlja usluge za fizička lica, utvrđujemo sve potrebne činjenice.
provera vernosti partnera detektiv

 

Diskretni nadzor spada u naše usluge za fizička lica. Primenjuje se prema bračnim partnerima, deci, licima koja se kriju, koja su Vam načinila štetu, kao i prema mestu, objektu ili prostoru koje je predmet istrage.
diskretan nadzor lica detektiv

 

Vraćanje obrisanih podataka sa mobilnog telefona Android OS i iOS fotografija. Vraćanje snimaka, sms poruka, listing poziva, kontakata,  aplikacije Viber, WhatsApp, Messingera
forenzika mobilnih telefona

 

Jedini u Srbiji posedujemo program za otkrivanje i uklanjanje špijunskih softvera ugrađenih u mobilne telephone. Sumnjate da Vam se prisluškuje mobilni telefon?
otkrivanje spijunskih softvera

 

Otkrivanje skrivenih prislušnih uređaja, skrivenih bubica i mikrokamera u vašem stanu, kancelariji ili automobile. Sumnjate da Vas prisluškuju?
protiv prislusni pregled prostorija

 

Poligrafsko ispitivanje Detektivska Agencija Seguridad Beograd utvrđivanje istine kod porodičnih problema, krađa, sumnji na preljubu, za pravna lica poligrafsko testiranje zaposlenih i kandidata za posao.
poligraf testiranje beograd