top image

 

Istrage ucenjivanja na internetu


Istrage ucenjivanja na internetu su sve više zastupljene u rade naše detektivske agencije, a uzrok je nažalost sve veći broj osoba koje su žrtve ucene. Ucena na internetu je termin koji se koristi kada pojedinac ili pojedinci prete da će podeliti neke informacije o drugoj osobi sa njenim prijateljima, porodicom ili ih izložiti javnosti putem interneta ukoliko se ne ispuni zahtev, obično finansijski.


U svetu u kome se većina komunikacije odvija onlajn na internetu, bilo da se radi o aplikacijama za razmenu poruka, sajtovima društvenih medija, sajtovima za upoznavanje ili čak e-poštom, lako je postati žrtva ucene. Naša detektivska agencija se trudi da pomogne osobama koje su žrtve ucene i iznude, prikupljanjem informacija i lociranju osobe koja ucenjuje kako bi se procesuirala, bez obzira da li se lice nalazilo u Srbiji ili inostranstvu.


Ucena na internetu može se može desiti i ako se vašim nalozima ili uređajima ilegalno pristupi, omogućavajući kriminalcima, odnosno ucenjivačima da pristupe vašim ličnim podacima i ličnom sadržaju koji posle koriste za ucenu i iznudu.


Poslednjih godina, sa porastom sve većeg broja aplikacija za upoznavanje i sajtova za druženje,  zabeležen je alarmantan porast slučajeva seksualne iznude putem ucene. U Americi, recimo, FBI je zabeležio preko 16.000 žalbi seksualnih ucena samo u prvih sedam meseci prošle godine. Međutim, mnogo je više žrtava seksualne ucene koji nisu nigde prijavili slučaj zbog straha ili sramote, pa se zato i ne zna tačan broj osoba koje su na ovaj način ucenjene.


Seksualna iznuda - ucena objavljivanjem eksplicitnih slika na internet


Jedan od najbrže rastućih oblika ucene putem interneta je takozvana seksualna iznuda. Seksualna iznuda je oblik onlajn ucene u kojoj se kriminalci, krijući se iza lažnih profila, sprijateljuju sa pojedincima na mreži i namamljuju ih da podele svoje intimne slike ili video snimke. Ovo se može dogoditi na sajtu za upoznavanje, društvenoj mreži ili sajtu za odrasle.


Seksualna ucena je vrsta ucene u kojoj akter manipulativnim tehnikama, prevarom ili prinudom osobu sa druge strane navodi da podeli svoje seksualno eksplicitne slike ili video zapise o sebi, a zatim preti da će iste biti objavljeni i podeljeni na intenetu porodici, prijateljima, kolegama na poslu ili postavljeni na porno sajtovima sa navođenjem imena o kome se radi na slici ili snimku.


Eksplicitni materijal (nage fotografije ili snimci) koji poseduje ucenjivač neće postaviti na internet ili podeliti sa drugima, osim ako im žrtva ne plati ili ne pristane da pošalje još takvih fotografija ili video zapisa. Naravno, ne postoji nikakva garancija da i nakon prve i druge uplate novca, obično preko Western Uniona ili bitkoina, ucenjivač neće objaviti eksplicitne slkike ili video. Kada se izvrši jedna uplata, pa i druga ucenjivač neće prestati sa pretnjama i malteretiranjem žrtve terajući je da uplaćuje sve više svote novca i to bukvalno nema kraja.

Istrage ucenjivanja na internetu

 

Detektivska agencija Vam može pomoći ako vas neko ucenjuje


Ako Vas neko ucenjuje, najvažnije je da prikupite dokaze o uceni. Ako je moguće, prikupite sve dokaze o seksualnoj iznudi, kao što su poruke ili e-poruke od ucenjivača. Nikako nemojte brisati sadrzaj konverzacije, i za svaki slučaj napravite screenshot (snimak ekrana) svih poruka kao i eventualnu uplatu ako ste je izvrsili, takođe kopirajte linkove i napravite snimak ekrana ukoliko ucenjivač ima profile na društvenim mrežama ili koristi Viber ili WhatsApp. Ovi dokazi su neophodni kako bi naša detektivska agencija vodila istragu ko Vas ucenjuje i za izgradnju slučaja protiv te osobe.


Detektivska agencija Seguridad Vam može pomoći da se uradi istraga, da se sazna ko je zapravo ucenjivač, iz koje je države, koliko je ozbiljan i opasan u nameri da objavi eksplicitni sadrzaj na internet ili posalje vašim prijateljima i rodbini.


Možemo Vam pomoći da pokušamo da pronađemo i identifikujemo osobu koja vas ucenjuje i prikupimo dokaze u vaše ime, kao i da zaustavimo dalju ucenu. Pored toga, takođe možemo da sprovedemo duboku proveru na internetu kako bismo videli da li je vaš lični sadržaj procureo i ako jeste, možemo pomoći da se zaustavi širenje vašeg ličnog sadržaja.


Ako ste žrtva iznude i ucene preko interneta – kontaktirajte nas


Ako ste nekoga upoznali na internetu, na društvenim mrežama ili sajtovima za upoznavanje, dopisivali se i slali svoje golišave slike ili video snimke, a ta osoba vas sada ucenjuje objavljivanjem istih ako mu ne uplatite određenu sumu novca, mi smo tu da vam pomognemo.


Razumemo da je ucena, posebno seksualna ucena jako osetljiva stvar i da imate bojazan, slobodno nas kontaktirajte kako bismo razgovarali o problemu koji imate. Garantujemo Vam apsolutnu diskretnost i poverljivost u razgovoru.


Pozovite nas ili zakažite sastanak sa licenciranim privatnim detektivom ili nekim od stručnjaka naše detektivske agencije, da saznate kako Vam možemo pomoći da dobijete informacije i dokaze koji su Vam potrebni o licu koje Vas ucenjuje preko interneta. Tim detektivske agencije Seguridad Beograd je sastavljen od bivših iskusnih pripadnika BIA, MUP-a Srbije, eksperata za IT i forenziku, poligrafskih ispitivača i stručnih saradnika koji imaju višegodišnje iskustvo u istragama ucena preko interneta.

 


Besplatne i diskretne konsultacije
064 400 6095

 

Pomoć kod pretnji i ucena

Ukoliko ste žrtva anonimnih ili javnih pretnji ili ucena, angažovanje detektivske agencije, odnosno privatnog detektiva može pomoći u brzom i pouzdanom rešavanju problema i otkriću lica koja prete ili ucenjuju.

Istraga deljenja eksplicitnih slika na internetu

Ako neko podeli vašu eksplicitnu (nagu) sliku ili video snimak na internet bez vašeg pristanka.  Ukoliko saznate ili vam neko javi i vidite negde na internetu vaše eksplicitne, intimne privatne fotografije možete nam se obratiti za pomoć i uklanjanje istih.

Istraga uznemiravanja na internetu

Sajber uznemiravanje i maltretiranje, je upotreba digitalnih tehnologija, kao što su društveni mediji, aplikacije za razmenu poruka i e-pošta, za uznemiravanje, zastrašivanje ili nanošenje štete nekome. Ako ste žrtva internet uznemiravanja kontaktirajte nas.

Istražujemo – Pronalazimo – Dokazujumo - 100% Diskretno

 

licencirana detektivska agencija

Detektivske usluge

 

Sumnjate u vernost partnera? Za Vas otkrivamo da li postoji preljuba. Detektivska Agencija Seguridad potpuno diskretno obavlja usluge za fizička lica, utvrđujemo sve potrebne činjenice.
provera vernosti partnera detektiv

 

Diskretni nadzor spada u naše usluge za fizička lica. Primenjuje se prema bračnim partnerima, deci, licima koja se kriju, koja su Vam načinila štetu, kao i prema mestu, objektu ili prostoru koje je predmet istrage.
diskretan nadzor lica detektiv

 

Vraćanje obrisanih podataka sa mobilnog telefona Android OS i iOS fotografija. Vraćanje snimaka, sms poruka, listing poziva, kontakata,  aplikacije Viber, WhatsApp, Messingera
forenzika mobilnih telefona

 

Jedini u Srbiji posedujemo program za otkrivanje i uklanjanje špijunskih softvera ugrađenih u mobilne telephone. Sumnjate da Vam se prisluškuje mobilni telefon?
otkrivanje spijunskih softvera

 

Otkrivanje skrivenih prislušnih uređaja, skrivenih bubica i mikrokamera u vašem stanu, kancelariji ili automobile. Sumnjate da Vas prisluškuju?
protiv prislusni pregled prostorija

 

Poligrafsko ispitivanje Detektivska Agencija Seguridad Beograd utvrđivanje istine kod porodičnih problema, krađa, sumnji na preljubu, za pravna lica poligrafsko testiranje zaposlenih i kandidata za posao.
poligraf testiranje beograd