top image

 

Istraga finansijskih prevara starijih osoba


Finansijska ili imovinska prevara starijih osoba znači nezakonito ili nepropisno korišćenje novca, imovine ili drugih sredstava starije ili odrasle osobe sa invaliditetom za novčanu ili ličnu korist, profit ili dobit. Ovo uključuje, ali nije ograničeno na proneveru, prikrivanje, zloupotrebu ili lažno oduzimanje novca ili imovine koja pripada starijoj osobi ili odrasloj osobi sa invaliditetom.


Finansijska eksploatacija starijih osoba označava nezakonito korišćenje, kontrolu ili uskraćivanje imovine, prihoda, resursa starije osobe ili ugrožene odrasle osobe ili od strane bilo kog fizičkog lica ili pravnog lica.


Finansijska prevara starijih lica uključuje, ali nije ograničena na:


•    Upotreba obmane, zastrašivanja ili neprimerenog uticaja od strane osobe ili entiteta u položaju od poverenja kod starijih osoba ili ugrožene osobe da bi stekla ili koristila imovinu ili prihode, sredstva ili fondove u korist starih resursa ili fondova od strane građana. entiteta osim starije osobe ili ugrožene orasle osobe;
•    Kršenje i zloupotrebu punomoćja, poverenja ili imenovanja starateljstva, što dovodi do neovlašćenog pristupa ili prodaje, prenosa ili prodaje resursa, prenosa ili prodaje. nja sredstva starijeg lica ili ugrožene orasle osobe u korist lica ili entiteta koji nisu stari ili ugroženi odrasli;
•    Pribavljanje ili korišćenje imovine, prihoda, resursa ili povereničkih fondova starije osobe ili ugrožene orasle osobe bez zakonskog ovlašćenja, od strane osobe ili entiteta koji zna ili aktivna osoba koja nije potrebna da zna ili na osnovu sposobnosti osobe koja nije potrebna da zna lobanje ili korišćenje njegove ili njene imovine, prihoda, resursa ili povereničkih fondova.


Finansijsko iskorišćavanje starijih osoba pomoć detektivske agencije


Finansijsko iskorišćavanje starijih osoba je ozbiljan problem koji može imati štetne posledice za ovu ranjivu populaciju. To se obično odnosi na manipulaciju ili zloupotrebu finansijskih resursa starijih osoba od strane drugih ljudi, uključujući članove porodice, negovatelje, prijatelje ili strance, firme i sl. Detektivska agencija Seguridad može pomoći u sitaciji kada se posumnja ili se vrši iskorišćavanje starijih osoba.


Postoje različiti načini na koje se može vršiti finansijsko iskorišćavanje starijih osoba. To može uključivati:


•    Krađu ili prisvajanje novca, imovine ili vrednih predmeta starijih osoba bez njihovog znanja ili pristanka.
•    Prevare putem telefonskih poziva, elektronske pošte ili drugih komunikacijskih kanala, gde prevrtljive osobe lažno predstavljaju finansijske institucije ili organizacije kako bi stekle pristup finansijskim podacima ili novcu starijih osoba.
•    Prinudno ili manipulativno namamljivanje starijih osoba da potpišu dokumente ili ugovore koji su im nepovoljni ili štetni.
•    Zloupotreba punomoćja ili drugih ovlašćenja kako bi se preuzela kontrola nad njihovim finansijama.
•    Nepravedno nametanje visokih troškova za proizvode ili usluge koje starije osobe ne trebaju ili nisu tražile.


Finansijsko iskorišćavanje starijih osoba često ostaje neprimećeno ili se teško prijavljuje. Starije osobe mogu biti sramežljive ili se osećati nesposobnim da se suprotstave iskorišćavanju. Takođe, mogu biti zavisne od drugih za pomoć i podršku, što zloupotrebljavateljima pruža priliku da iskoriste njihovu ranjivost.

Istraga finansijskih prevara starijih osoba


Ako ste žrtva finansijske prevare ili stariji član Vaše porodice – kontaktirajte nas


Ako ste žrtva finansijske prevare Vi ili stariji član Vaše porodice ili prijatelj, ili ako ste već uložili i izgubili novac tako da ste prevareni kontaktirajte našu detektivsku agencuju kako bi razgovarali i kako bi Vam pomogli.


Sarađujemo sa policijom, odeljenjem MUP-a za VTK i Višim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal u Beogradu  i trudimo se da odgovorni prevaranti starijih osoba budu krivično gonjeni u ime naših klijenata. Pre nego što počne saradnja naše detektivske agencije sa nadležnim državnim institucijama, moraju postojati ubedljivi dokazi da način na koji prevara izvršena spada u njihovu nadležnost i ima mogućnost da se podigne optužnica protiv odgovornih prevaranata.


Pozovite nas ili zakažite sastanak, da saznate kako Vam možemo pomoći da pronađete dokaze koji su Vam potrebni kako bi dokazali prevari ili iskorišćavanje. Tim detektivske agencije Seguridad Beograd je sastavljen od bivših iskusnih pripadnika BIA, MUP-a Srbije, eksperata za IT i forenziku, poligrafskih ispitivača i stručnih saradnika koji imaju višedecenijsko iskustvo u istragama finansijskih prevara starijih osoba.

 


Besplatne i diskretne konsultacije
064 400 6095

 

Istrage prevara na sajtovima za upoznavanje

Kriminalci i prevaranti sve više koriste veb-sajtove za upoznavanje i druženje da počine prevare. Naše istrage i provere ko stoji iza profila, sa druge strane ekrana, mogu Vam pomoći da izbegnete da postanete žertva prevara verujući drugoj strani.

Istraga investicionih prevara

Istraga investicionih prevara se sprovode u ime investitora, osoba koji se brinu da su njihova finansijska sredstva u opasnosti u okviru nelegalne ili nelegitimne ponude za zaradu, kao i za žrtve koje su prevarene putem lažnih investicionih šema.

Istrage internet prevara

Prevaranti i sajber kriminalci na internetu koriste nepoštene tehnike kako bi nezakonito zaradili novac dok nanose gubitak drugoj strani.  Ukoliko ste žrtva internet prevare kontaktirajte nas kako bi Vam pomogli u skupljanju dokaza.

Istražujemo – Pronalazimo – Dokazujumo - 100% Diskretno

 

licencirana detektivska agencija

Detektivske usluge

 

Sumnjate u vernost partnera? Za Vas otkrivamo da li postoji preljuba. Detektivska Agencija Seguridad potpuno diskretno obavlja usluge za fizička lica, utvrđujemo sve potrebne činjenice.
provera vernosti partnera detektiv

 

Diskretni nadzor spada u naše usluge za fizička lica. Primenjuje se prema bračnim partnerima, deci, licima koja se kriju, koja su Vam načinila štetu, kao i prema mestu, objektu ili prostoru koje je predmet istrage.
diskretan nadzor lica detektiv

 

Vraćanje obrisanih podataka sa mobilnog telefona Android OS i iOS fotografija. Vraćanje snimaka, sms poruka, listing poziva, kontakata,  aplikacije Viber, WhatsApp, Messingera
forenzika mobilnih telefona

 

Jedini u Srbiji posedujemo program za otkrivanje i uklanjanje špijunskih softvera ugrađenih u mobilne telephone. Sumnjate da Vam se prisluškuje mobilni telefon?
otkrivanje spijunskih softvera

 

Otkrivanje skrivenih prislušnih uređaja, skrivenih bubica i mikrokamera u vašem stanu, kancelariji ili automobile. Sumnjate da Vas prisluškuju?
protiv prislusni pregled prostorija

 

Poligrafsko ispitivanje Detektivska Agencija Seguridad Beograd utvrđivanje istine kod porodičnih problema, krađa, sumnji na preljubu, za pravna lica poligrafsko testiranje zaposlenih i kandidata za posao.
poligraf testiranje beograd