top image

 

Otkrivanje špijunskog softvera u telefonu


Špijunski softver za telefon je vrsta programa koji se instalira na mobilni telefon bez znanja ili pristanka vlasnika telefona. Ovaj softver je dizajniran da prati i nadgleda aktivnosti na telefonu i prikuplja različite vrste podataka. To uključuje praćenje poziva, SMS poruka, e-pošte, lokacije telefona, aktivnosti na društvenim mrežama, fotografija i drugih informacija.


Ovakav softver često se koristi u špijunaži ili nadzoru, ali može se koristiti i u druge nezakonite svrhe. Može se instalirati na telefon putem fizičkog pristupa uređaju ili putem neželjenih e-pošta, poruka ili aplikacija koje korisnik može preuzeti.


Svako danas može da prisluškuje svakog, jer na internet prostranstvima postoji veliki broj uputstava kako da se neko “špijunira” i kako da se naruši njegova privatnost i dođe do željenih informacija. Sve je veća zastupljenost „spy softvera“ kojih ima u slobodnoj prodaji na nekoliko web stranica i koji se mogu preuzeti i instalirati u telefon koji se želi nadzirati.


Detektivska agencija Seguridad poseduje napredni softver za otkrivanje šijunskog softvera u telefonu.

Otkrivanje špijunskog softvera u telefonu


Kako otkriti špijunski softver u telefonu?


Otkrivanje špijunskog softvera na telefonu može biti teško ili nemoguće u slučajevima kada je instaliran sofisticirani spy softver, ali postoje neki koraci koje možete preduzeti kako biste na neki način identifikovali takav softver. Evo nekoliko naznaka koje mogu upućivati na to da je vaš telefon zaražen špijunskim softverom:  


Neobične promene u performansama telefona: Ako primetite da se telefon neuobičajeno sporo pokreće, zaglavljuje se ili se isprazni baterija brže nego obično, to može biti znak prisustva špijunskog softvera. Špijunski softver često koristi resurse telefona, što može dovesti do lošeg performansa.


Korišćenje podataka: Ako primetite neočekivano visoku potrošnju podataka, iako ne koristite aktivno internet ili aplikacije koje zahtevaju velike količine podataka, to može ukazivati na aktivnost špijunskog softvera koji prenosi podatke sa telefona na daljinu.


Neobične aplikacije ili ikone: Pregledajte sve instalirane aplikacije na telefonu i obratite pažnju na ikone koje vam nisu poznate ili ne možete prepoznati. Špijunski softver se obično maskira kao neka druga aplikacija kako bi ostao neprimećen.


Baterija: Ako primetite da se baterija telefona brzo prazni, čak i kada ne koristite intenzivne aplikacije, to može biti znak prisustva špijunskog softvera. Špijunski softver može biti aktivan u pozadini i nepotrebno koristiti resurse baterije.


Neobjašnjive aktivnosti na telefonu: Ako primetite da se telefon samoinicijativno pokreće, gasi, šalje poruke ili vrši pozive bez vašeg znanja ili dozvole, to može biti znak prisustva špijunskog softvera.


Važno je napomenuti da ovi znaci sami po sebi ne moraju nužno ukazivati na prisustvo špijunskog softvera, već samo na neke probleme sa telefonom. Ako imate sumnje da je vaš telefon zaražen špijunskim softverom, preporučljivo je potražiti pomoć stručnjaka za uklanjanje špijunskog softvera.


Sumnjate da Vam je u telefonu špijunski softver – kontaktirajte nas


Zabrinuti ste da li Vam neko prisluškuje mobilni telefon, sumnjate da neko sluša sve što izgovorite na radnom mestu, kod kuće, u automobilu ili dok ste sa prijateljima ili društvom? Sumnjate da neko prati Vaše Viber ili WhatsApp poruke, ima pristup vašim fotografijama ili lokaciji?


Uz pomoć našeg programa otkrićemo da li se špijunski softver nalazi u Vašem telefonu i na taj način otkloniti ili potvrditi Vaše sumnje da Vam se telefon prisluškuje. Ukoliko ustanovimo da je instaliran spy softver na Vaš telefon, uklanjamo isti iz sistema telefona tako da odmah možete nastaviti koristiti taj telefon.


Ukoliko Vam je potrebna pomoć veštog i diskretnog IT stručnjaka, forenzičara - detektiva da reši Vaš problem i sumnju, kontaktirajte nas kako bismo razgovarali diskretno i poverljivo o načinu kako možemo da Vam pomognemo, potvrdimo ili opovrgnemo Vaše sumnje da vam je instaliran spy softver.

 


Besplatne i diskretne konsultacije
064 400 6095

 

Zaštita od zlonamernih elektronskih sredstava

Sa brzim razvojem digitalne tehnologije, zlonamerna elektronska sredstva postaju sve ozbiljnija pretnja za pojedince i organizacije. Zlonamerna elektronska sredstva uključuju različite oblike prevara, hakovanja i sajber napada koji se izvode putem elektronskih uređaja i mreža.

Forenzika mobilnih telefona

Ukoliko ste slučajno ili namerno izbrisali podatke sa telefona, najsavremenijim metodama digitalne forenzike možemo spasiti i vratiti obrisane podatke i kontakte, fotografije, datoteke, SMS, Viber, WhatsApp chat poruke, Facebook, Email, GPS lokacije, itd.

Forenzika računara – Kompjuterska forenzika

Forenzički stručnjaci detektivske agencije Seguridad za računare koriste posebne tehnike i alate kako bi izvukli podatke sa računara, analizirali ih i izveli zaključke koji mogu biti korišćeni za ličnu upotrebu ili saznanje ili kao dokaz u sudskim postupcima uz sudskog veštaka za IT.

Istražujemo – Pronalazimo – Dokazujumo - 100% Diskretno

 

licencirana detektivska agencija

Detektivske usluge

 

Sumnjate u vernost partnera? Za Vas otkrivamo da li postoji preljuba. Detektivska Agencija Seguridad potpuno diskretno obavlja usluge za fizička lica, utvrđujemo sve potrebne činjenice.
provera vernosti partnera detektiv

 

Diskretni nadzor spada u naše usluge za fizička lica. Primenjuje se prema bračnim partnerima, deci, licima koja se kriju, koja su Vam načinila štetu, kao i prema mestu, objektu ili prostoru koje je predmet istrage.
diskretan nadzor lica detektiv

 

Vraćanje obrisanih podataka sa mobilnog telefona Android OS i iOS fotografija. Vraćanje snimaka, sms poruka, listing poziva, kontakata,  aplikacije Viber, WhatsApp, Messingera
forenzika mobilnih telefona

 

Jedini u Srbiji posedujemo program za otkrivanje i uklanjanje špijunskih softvera ugrađenih u mobilne telephone. Sumnjate da Vam se prisluškuje mobilni telefon?
otkrivanje spijunskih softvera

 

Otkrivanje skrivenih prislušnih uređaja, skrivenih bubica i mikrokamera u vašem stanu, kancelariji ili automobile. Sumnjate da Vas prisluškuju?
protiv prislusni pregled prostorija

 

Poligrafsko ispitivanje Detektivska Agencija Seguridad Beograd utvrđivanje istine kod porodičnih problema, krađa, sumnji na preljubu, za pravna lica poligrafsko testiranje zaposlenih i kandidata za posao.
poligraf testiranje beograd