top image

 

Otkrivanje narkomanije dece i mladih

 


Problem narkomanije dece i mladih sve češći je problem našeg društva. Podaci pokazuju da u Srbiji ima više od 100.000 zavisnika od droga, od toga samo u Beogradu ima 7.000 registrovanih narkomana, dok je oko 30.000 nezvaničan podatak.


Detektivska agencija Seguridad Beograd uspešno radi na otkrivanju problema narkomanije, odnosno nadziranjem deteta gde se kreće, s kim se druži, gde zalazi, kako biste imali jasniju sliku da li vaše dete ima veze sa narkoticima ili je nešto drugo u pitanju što Vas je navelo da posumnjate da se drogira. Najvažnije je rano otkrivanje osobe koja konzumira narkotike kako bi na vreme počela borba sa ovim problemom.


Mladi najčešće koriste kombinaciju narkotika i opijata i to alkohol i lekovi za smirenje (lorazepam, bromazepam), ili ekstazi i energetska pića, ili alkohol i marihuana. Najčešće je u pitanju kombinacija i ona zavisi od toga šta žele da postignu da li žele da plešu do jutra na nekoj žurci ili da se opuste.


Mladi najčešće prvi put drogu probaju iz znatiželje, dosade, potištenosti, želje za avanturom, slabosti da odbiju ponuđenu drogu kao i zbog nedostatka čvršće veze s porodicom. Drogu još uvek shvataju kao dobru zabavu, bežanje u nestvarni svet, čak i kao modu ili ulaz­nicu u svet odraslih.


Korišćenje narkotika kod srednjoškolaca - otkrivanje


Prošle godine sprovedena su istraživanja u srednjim školama u Srbiji o korišćenju narkotika kod dece. Dobijeni podaci su poražavajući i pokazuju da više od 50% srednjoškolaca marihuanu proba pre 15. godine. Takođe, podaci istraživanja pokazuju da u razredu od 30 učenika, njih troje ili četvoro svakodnevno uzima marihuanu i ispoljava zavisnost, dok trećina učenika je rekla da bi veoma lako pronašli, odnosno kupili drogu.


Marihuana je svakako najzastupljenija droga među mladima, a zajedno sa ekstazijem i amfetaminima, čini oko 80 odsto svih dostupnih psihoaktivnih supstanci. Droga osvaja i decu, čak i osnovce i donja starosna granica se sve više spušta, pa je pored srednjoškolaca uzimaju i učenici starijih razreda osnovnih škola. Najviše se koristi marihuana u obliku cigarete, a osim nje najčešće se koriste LSD i tablete ekstazija.

otkrivanje narkomanije dece i mladih


 Sumnjate da Vaše dete koristi narkotike


U otkrivanju narkomanije dece i mladih, detektivska agencija Seguridad, privatni detektivi su angažovani sve češće od strane roditelja kod kojih postoji sumnja da se njihova deca ili bliski članovi porodice drogiraju, ili da koriste različite vrste opijata. Kod postojanja takvih sumnji, roditelji sve češće angažuju detektivsku agenciju, odnosno privatnog detektiva kako bi otklonili takve sumnje ili prikupili dokaze da se njihovo dete drogira. U takvim slučajevima, potrebno je oprezno pristupiti otkrivanju narkomanije kod dece i mladih, a dodatno u tom procesu mogu pomoći uočene promene ponašanja koje mogu biti pokazatelj da se Vaše dete drogira:


• duže odsustvovanje od kuće.
• periodično odvajanje od ukućana i zaključavanje u sobu ili neku drugu prostoriju.
• nagle promene raspoloženja.
• poremećen ritam spavanja.
• promene u funkcionisanju u školi ili fakultetu.
• gubitak volje i koncentracije.
• nezainteresovanost za ranije hobije.
• novo društvo ili devojka sa kojima ne želi da Vas upozna.
• gubitak na težini.
• povećano trošenje novca.
• krađa novca, predmeta ili dragocenosti iz kuće.
• agresivno ponašanje koje izazivaju neke droge.


Ponašanje dece i mladih koji koriste narkotike


U zavisnosti od psihoaktivnih supstanci i njihovog uticaja, kada neko konzumira droge ili bilo koje opijate, po uzimanju, možete primetiti sledeće: nerazumljiv, nepovezan, brz ili usporen i otežan govor, osoba može čak da priča sama sa sobom, ili da iznosi paranoidne ideje, može biti jako agresivna verbalno i fizički ili ekstremno vesela bez jasnog razloga, često može imati krvave oči ili se oči cakle, ne može da zaspi ili spava jako dugo tako da se jedva probudi.


Ukoliko primetite neke od ovih znakova kod Vašeg deteta sasvim je dovoljno da posumnjate da dete koristi neku vrstu droge, ali nemojte u startu sumnjičiti dete, morate da budete sigurni da uzima drogu.


Angažovanje detektivske agencije u otkrivanju narkomanije mladih


Dugogodišnje iskustvo u radu sa roditeljima omogućilo je da privatna detektivska agencija Seguridad razvije metode i tehnike kojima omogućava pomno nadgledanje navika dece i analize njihovog  ponašanja što će olakšati donošenje odluka o merama koje treba preduzeti kako bi se deca zaštitila od droge, ili ako je to potrebno, da se na vreme istraži eventualno uzimanje droga i preduzmu preventivne mere.


Sumnjate da član porodice koristi narkotike - kontaktirajte nas


Ukoliko samo posumnjate da Vaše dete ili neko od mladih članova porodice ima problema sa zavisnošću ili korišćenju narkotika i želite to da proverite ili ustanovite istinitost sumnji, obratite nam se sa punim poverenjem i mi ćemo to diskretno istražiti za Vas.


Pozovite nas ili zakažite sastanak sa licenciranim privatnim detektivom ili nekim od stručnjaka naše detektivske agencije, da saznate kako Vam možemo pomoći da dobijete informacije i dokaze koji su Vam potrebni da li Vaše dete koristi neke droge ili ne. Tim detektivske agencije Seguridad Beograd je sastavljen od bivših iskusnih pripadnika BIA, MUP-a Srbije, eksperata za IT i forenziku, poligrafskih ispitivača i stručnih saradnika koji imaju višedecenijsko iskustvo u istragama provere i otkrivanja korišćenja narkotika kod dece i mladih.

 


Besplatne i diskretne konsultacije
064 400 6095

 

Nadzor dece i mladih

Živimo u vremenu u kome je bezbednost dece ugrožena više nego ikad. Roditelj mora znati šta njegovo dete radi, kuda se kreće, sa kim se druži, koje navike i sklonosti razvija kako bi na vreme reagovao.

Otkrivanje članstva u sektama

Omladina je, nažalost, u Srbiji na meti opasnih sekti koje vrbuju u raznim kampovima koje organizuju, školama jezika i raznih učenja, raznim radionicama, ali i po društvenim mrežama.

Provera kretanja i ponašanja deteta

Roditelji i staratelji žele da znaju i da su sigurni da su njihova deca bezbedna i da se ponašaju u skladu sa svojim uzrastom, posebno na internetu, na duštvenim mrežama, kao i sa kim se druže i kuda idu.

Istražujemo – Pronalazimo – Dokazujumo - 100% Diskretno

 

 

 

licencirana detektivska agencija

Detektivske usluge

 

Sumnjate u vernost partnera? Za Vas otkrivamo da li postoji preljuba. Detektivska Agencija Seguridad potpuno diskretno obavlja usluge za fizička lica, utvrđujemo sve potrebne činjenice.
provera vernosti partnera detektiv

 

Diskretni nadzor spada u naše usluge za fizička lica. Primenjuje se prema bračnim partnerima, deci, licima koja se kriju, koja su Vam načinila štetu, kao i prema mestu, objektu ili prostoru koje je predmet istrage.
diskretan nadzor lica detektiv

 

Vraćanje obrisanih podataka sa mobilnog telefona Android OS i iOS fotografija. Vraćanje snimaka, sms poruka, listing poziva, kontakata,  aplikacije Viber, WhatsApp, Messingera
forenzika mobilnih telefona

 

Jedini u Srbiji posedujemo program za otkrivanje i uklanjanje špijunskih softvera ugrađenih u mobilne telephone. Sumnjate da Vam se prisluškuje mobilni telefon?
otkrivanje spijunskih softvera

 

Otkrivanje skrivenih prislušnih uređaja, skrivenih bubica i mikrokamera u vašem stanu, kancelariji ili automobile. Sumnjate da Vas prisluškuju?
protiv prislusni pregled prostorija

 

Poligrafsko ispitivanje Detektivska Agencija Seguridad Beograd utvrđivanje istine kod porodičnih problema, krađa, sumnji na preljubu, za pravna lica poligrafsko testiranje zaposlenih i kandidata za posao.
poligraf testiranje beograd