Blog Detektivska agencija Privatni detektiv Seguridad

Želiš da budeš detekiv: Obuka za privatnog detektiva


Doktori, astronauti, učitelji – privatni detektivi! Detektivska profesija je oduvek intrigirala maštovite umove i poticala radoznalost. Ako ste ikada sanjali o rešavanju misterija, istraživanju tragova i pronalaženju istine, možda je postati privatni detektiv prava stvar za Vas. U ovom članku, istražujemo šta znači biti privatni detektiv, kako i gde se vrši obuka za privatnog detektiva i kako ostvariti svoje snove u ovoj uzbudljivoj i odgovornoj profesiji.

Biti privatni detektiv znači ulaziti u svet istraživanja i analize kako biste rešavali različite vrste slučajeva. To može uključivati pronalaženje nestalih osoba, istraživanje prevara, otkrivanje dokaza za krivične postupke i mnogo više. Detektivi koriste svoje veštine opservacije, analize, pretrage i nadzora kako bi došli do istine.

Detektivi su istraživači, analitičari i rešavači problema. Ova profesija omogućava da se aktivno doprinese društvu i pomogne drugima. Pre nego želja da postanete detektiv postane stvarnost potrebno je upisati i završiti obuku za privatnog detektiva.

Detektivska agencija Seguridad

Vaš pouzdan partner u otkrivanju istine.

Bez obzira sa kojom sumnjom ili problemom se suočavate, pronašli ste detektivsku agenciju koja vam može pomoći.

Zašto bi trebalo da angažujete našu detektivsku agenciju

Licencirana detektivska agencija

Mi smo licencirana detektivska agencija za pružanje detektivskih usluga od strane MUP-a Republike Srbije.

Tim naše detektivske agencije

Licencirani privatni detektivi, bivši pripadnici bezbednosnih službi Srbije, IT stručnjaci, forenzičari, poligrafski ispitivači.

100% Diskretno i profesionalno

Garantujemo klijentu individualni pristup svakom slučaju, pouzdanost izvršene usluge i diskretnost u radu. Saznajte pravu istinu.

Obuku za privatne detektive sprovodi MUP


U skladu sa Zakonom o detektivskoj delatnosti Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi obuku i stručni ispit lica za vršenje detektivskih poslova.

Obuke za detektive je oslobođeno lice koje ima pet godina radnog iskustva na poslovima ovlašćenog policijskog službenika, poslovima odbrane, bezbednosno-obaveštajnim, na sudijskoj i tužilačkoj funkciji, kao i na stručnim poslovima u sudu ili javnom tužilaštvu, kao i lice koje je imalo najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima detektivske delatnosti.

Pravo prijave na obuku za detektive imaju kandidati koji su:

 • državljani Republike Srbije,
 • imaju prijavljeno prebivalištena teritoriji Republike Srbije i
 • nivo obrazovanja propisan Zakonom o detektivskoj delatnosti (visoka stručna sprema).

Termin za održavanje obuke i mesto održavanja obuke MUP objavljuje na svojoj internet stranici Obuka detektiva MUP . MUP najmanje dva puta godišnje, u prvoj i u drugoj polovini godine, organizuje termine za stručnu obuku kandidata za detektivske poslove.

Prijavu za pohađanje obuke i osposobljavanja za vršenje detektivskih poslova kandidat podnosi MUP-u preko nadležne policijske uprave po mestu prebivališta. Uz prijavu za pohađanje obuke kandidat prilaže:

1) uverenje da je državljanin Srbije;

2) dokaz o uplati republičke administrativne takse za prijavu na obuku (oko 280 eura).


Obuka kandidata za privatne detektive sprovodi se putem predavanja i vežbi po utvrđenom programu, a izvodi se teoretski, praktičnim radom i na drugi način prema planu i mestu koje utvrđuje Ministarstvo unutrašnjih poslova.


Obuka se vrši u Nastavnom centru MUP-a Makiš u Beogradu i traje dve nedelje.

Prisutnost kandidata na obuci mora biti 100% ukupnog fonda časova.


O završenoj obuci Ministarstvo unutrašnjih poslova kandidatu izdaje potvrdu o obučenosti za detektiva.


Nakon završene obuke kandidat Ministarstvu podnosi prijavu za polaganje stručnog ispita uz koju prilaže dokaz o uplati republičke administrativne takse za polaganje stručnog ispita za detektiva (oko 90 eura).

Nakon završene obuke kandidat polaže stručni ispit pred Komisijom za polaganje stručnog ispita za detektiva.


Stručni ispit za detektivase po pravilu sastoji iz usmene provere znanja kandidata koji izvlači po jedno ispitno pitanje iz tri oblasti.


O položenom stručnom ispitu Komisija MUPa-a kandidatu izdaje uverenje.

Program za obuku lica za vršenje detektivskih poslova


Program teoretske obuke za detektive se sastoji od predavanja iz sledećih oblasti:


 • OSNOVI I POJAM DETEKTIVSKE DELATNOSTI
 • PRAVO PRIVATNE BEZBEDNOSTI
 • DETEKTIVSKA DELATNOST OSNOVI KRIVIČNOG PRAVA, KRIVIČNOG POSTUPKA, PREKRŠAJI I PREKRŠAJNI POSTUPAK
 • ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI I TAJNOST PODATAKA
 • KRIMINALISTIKA
 • METODIKA PRIKUPLJANJA PODATAKA
 • POLICIJSKI POSLOVI
 • POSLOVI DRŽAVNE UPRAVE
 • OSNOVI KANCELARIJSKOG POSLOVANJA I JAVNI BELEŽNICI
 • ZAKON O OPŠTEM UPRAVNOM POSTUPKU


Postati privatni detektiv je put ka razotkrivanju tajni i rešavanju misterija. Detektivska profesija ima neodoljivu privlačnost za sve one koji vole izazove, analitičko razmišljanje i istraživanje. Obrazovanje, obuka i praktično iskustvo su ključni za uspeh u ovoj profesiji. Ako Vas privlači istraživanje, rešavanje problema i doprinos društvu, postati privatni detektiv može biti Vaš pravi poziv!

PRIVATNI DETEKTIV BEOGRAD

Licencirana detektivska agencija

Preduzeće za detektivske usluge i korporativnu bezbednost Seguridad d.o.o. Beograd osnovano je 2015. godine sa ciljem pružanja istražnih usluga pravnim i fizičkim licima na najvišem profesionalnom nivou.

Istražujemo - Pronalazimo - Dokazujemo - 100% Diskretno

Kompleksne istrage, nadzor i kontrola zaposlenih, provera bolovanja zaposlenih, forenzika telefona i računara, bezbednosni konsalting, poligrafsko ispitivanje zaposlenih...

Besplatne konsultacije!

Usluge na teritoriji cele Srbije

Dostupni smo za kontakt 24/7

O nama

Detektivska agencija Seguridad d.o.o. Beograd je prva srpska detektivska agencija koja je ispunila najviše ISO standarde za obavljanje detektivske delatnosti u Republici Srbiji. Privatni detektivi licencirani od MUP-a Srbije.


DMCA Protected

©2024 Seguridad Beograd. Sva prava zadržana.

Scroll to Top