Blog Detektivska agencija Privatni detektiv Seguridad

Želiš da budeš detektiv: Licenca za privatnog detektiva


Sanjate o uzbuđenju istraživanja, rešavanja misterija i razotkrivanja tajni? Karijera privatnog detektiva može ispuniti te ambicije. Međutim, da biste postali profesionalni licencirani detektiv, neophodno je razumeti proces dobijanja licence i ispunjenje zakonskih zahteva. U ovom članku, istražujemo put do dobijanja licence za privatnog detektiva i ključne korake za izgradnju uspešne karijere.

Prvi korak ka dobijanju licence za privatnog detektiva je prijava na obuku za detektive koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pravo prijave na obuku za detektive imaju kandidati koji su:

  • državljani Republike Srbije,
  • imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije,
  • nivo obrazovanja – najmanje visoka stručna sprema.

MUP dva puta godišnje, u prvoj i u drugoj polovini godine, organizuje termine za stručnu obuku kandidata za privatne detektive. Cena obuke je oko 280 eura.

Nakon završene obuke polaže se stručni ispit za privatnog detektiva pred komisijom MUP-a. Stručni ispit za detektiva sastoji se iz usmene provere znanja kandidata koji izvlači po jedno ispitno pitanje iz tri oblasti.


Nakon dobijanja Uverenja o položenom stručnom ispitu za detektiva podnosi se zahtev MUP-u za dobijanje licence za rad u detektivskoj delatnosti.

Detektivska agencija Seguridad

Vaš pouzdan partner u otkrivanju istine.

Bez obzira sa kojom sumnjom ili problemom se suočavate, pronašli ste detektivsku agenciju koja vam može pomoći.

Zašto bi trebalo da angažujete našu detektivsku agenciju

Licencirana detektivska agencija

Mi smo licencirana detektivska agencija za pružanje detektivskih usluga od strane MUP-a Republike Srbije.

Tim naše detektivske agencije

Licencirani privatni detektivi, bivši pripadnici bezbednosnih službi Srbije, IT stručnjaci, forenzičari, poligrafski ispitivači.

100% Diskretno i profesionalno

Garantujemo klijentu individualni pristup svakom slučaju, pouzdanost izvršene usluge i diskretnost u radu. Saznajte pravu istinu.

Uslovi za dobijanje licence privatnog detektiva


Licencu za privatne detektive izdaje Ministrastvo unutrašnjih poslova. MUP licencu za vršenje detektivskih poslova može izdati fizičkom licu:


1) koje je državljanin Republike Srbije;


1a) koje ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije;


2) koje ima najmanje stečeno visoko obrazovanje


3) koje je prošlo odgovarajuću bezbednosnu proveru;


4) koje je psihofizički sposobno za obavljanje detektivskih poslova, što dokazuje lekarskim uverenjem nadležne zdravstvene ustanove;


5) koje je savladalo program obuke i osposobljavanja za vršenje detektivskih poslova koji sprovodi MUP;


6) koje je položilo stručni ispit za detektiva pred komisijom MUP-a.


Izdavanje licence za privatnog detektiva


Zahtev za izdavanje licence podnosi se nadležnoj policijskoj upravi po mestu sedišta pravnog lica i preduzetnika, odnosno prebivališta/boravišta fizičkog lica.


Uz zahtev se prilažu akti, uverenja, potvrde, izvodi, odnosno javne isprave kojima se dokazuje ispunjenost uslova da je lice savladalo program obuke i osposobljavanja i da je položilo stručni ispit za detektiva.

Licenca za detektiva važi pet godina, nakon čega se može produžiti.

Posao privatnog detektiva


Nakon dobijanja licence privatni detektiv može samostalno obaljati delatnost kao privatni detektiv preduzetnik ili otvoriti preduzeće sa najmanje dva zaposlena licencirana detektiva, ili ukoliko želi može se zaposliti u nekoj od detektivskih agencija u Srbiji.

Licenca potvrđuje da imate potrebne veštine i znanje za obavljanje detektivskog posla. To povećava poverenje klijenata i priznanje vaše stručnosti.

Dobijanje licence za privatnog detektiva nije samo formalnost, već ključni korak ka profesionalizmu i priznavanju. To zahteva obuku, ispunjavanje zakonskih zahteva i usvajanje etičkih standarda. Licenciranje vas priprema za izazove i mogućnosti detektivske karijere, omogućavajući vam da pratite svoje strasti i ostvarite svoje ambicije u svetu istrage.

I na kraju, licenca za privatnog detektiva je ključ za legalno i profesionalno obavljanje detektivskog posla u Srbiji.

PRIVATNI DETEKTIV BEOGRAD

Licencirana detektivska agencija

Preduzeće za detektivske usluge i korporativnu bezbednost Seguridad d.o.o. Beograd osnovano je 2015. godine sa ciljem pružanja istražnih usluga pravnim i fizičkim licima na najvišem profesionalnom nivou.

Istražujemo - Pronalazimo - Dokazujemo - 100% Diskretno

Kompleksne istrage, nadzor i kontrola zaposlenih, provera bolovanja zaposlenih, forenzika telefona i računara, bezbednosni konsalting, poligrafsko ispitivanje zaposlenih...

Besplatne konsultacije!

Usluge na teritoriji cele Srbije

Dostupni smo za kontakt 24/7

O nama

Detektivska agencija Seguridad d.o.o. Beograd je prva srpska detektivska agencija koja je ispunila najviše ISO standarde za obavljanje detektivske delatnosti u Republici Srbiji. Privatni detektivi licencirani od MUP-a Srbije.


DMCA Protected

©2024 Seguridad Beograd. Sva prava zadržana.

Scroll to Top